• McDonald's vil knytte seg tettere til nærmiljøet. Vi vil gjerne at de som bor i sentrum skal ha tilhørighet til restauranten vår. Derfor er det naturlig for oss å samarbeide med den nærmeste ungdomsskolen.

Dette sier Knut Hordvik til Bergens Tidende. Han driver McDonald's Familierestaurant i Bryggesporen. Det er han som tar imot en tiendeklassing fra Rothaugen ca. hver uke.

Nå i høstferien har ingen vært utplassert i restauranten, men i morgen tidlig kommer en ny elev på jobb.

— Vi er svært godt fornøyd med dette samarbeidet. Elevene er flinke, de lærer veldig fort, sier Hordvik. - Elevene får opplæring og tett oppfølging de første dagene, mot slutten av uken utfører de sine faste gjøremål på egen hånd. De klargjør restauranten, fyller opp mat- og drikkebeger, blåser ballonger, tar søppelrunden, de vasker og de lærer å lage mat.

Elevene får ikke lønn for arbeidet, men en t-skjorte, caps, pins, gratis lunch hver dag og to-tre gavekort pålydende et McDonald's-måltid. Dessuten får de med seg en attest som forteller at de har vært McDonald's-medarbeider for en uke.

— Vi vil heller ha et slikt fast samarbeid med en skole i vårt nærmiljø enn å forholde oss til enkeltelever og skoler over hele byen. Hver uke får vi mange telefoner med spørsmål om elever kan få jobbe her i arbeidsuken. Vi tenker langsiktig. Disse elevene er våre fremtidige gjester. Gjennom samarbeidet med skolen oppretter vi kontakt med ungdom. Noen av dem kan vi kanskje komme til å tilby sommerjobb eller en deltidsjobb senere, sier Knut Hordvik.

De andre McDonald's-restaurantene i Bergen har ikke noe tilsvarende fast skolesamarbeid. Men Hordvik forteller at han skal åpne byens sjette McDonald's-restaurant i Åsane i neste måned og at han da vil tilby samarbeid med ungdomsskoler der.