— Politiet mener at jenten har vært utsatt for et overgrep, og mye tyder på at dette har funnet sted i et klasserom, sier politiadvokat Magne Kvamme Sylta ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Utover dette vil ikke politiet kommentere den pågående etterforskningen.

Medisinske funn

Den syv år gamle jenten går i andre klasse ved en barneskole i Bergen. Den 20. desember deltok elever og lærere i den årlige julegudstjenesten. Få timer senere skal syvåringen ha blitt utsatt for et brutalt overgrep, som juridisk sett likestilles med en voldtekt.

Politiet har satt inn store ressurser for å oppklare saken. Jenten har vært gjennom medisinske undersøkelser som viser at hun kan ha vært utsatt for overgrep.

Ifølge jenten skal en ukjent mann ha kontaktet henne mot slutten av skoledagen. Mannen skal ha tatt henne med til en leilighet i nærheten av skolen. Senere ble hun tatt med tilbake til skolen, og her skal mannen ha forgrepet seg mot henne.

Syvåringen har ikke greid å gi noen identifiserende beskrivelse av gjerningsmannen, bortsett fra at han er av utenlandsk opprinnelse. Hun har forklart at hun ikke har sett vedkommende tidligere.

Pågrep læreren

Det var jentens mor som varslet politiet den 26. desember. Neste morgen tok saken en dramatisk vending. En av jentens lærere ble pågrepet og siktet for voldtekt, men mannen ble løslatt etter bare et døgn i arresten.

Bakgrunnen for løslatelsen skal være at jenten i dommeravhør og påfølgende fotokonfrontasjon avviste at læreren er gjerningsmannen.

— Min klient er selvsagt lettet over å være løslatt i en så alvorlig sak, selv om pågripelsen opplevdes som veldig dramatisk, sier mannens forsvarer, advokat Odd Drevland.

Selv om siktelsen ikke er frafalt mot hans klient, mener Drevland at dette bare er en formalitet.

— Min klient hadde forlatt skolen da overgrepet skal ha skjedd. Han har også alibi for det aktuelle tidsrommet, sier advokaten.

Jentens bistandsadvokat, Beate Hamre, ønsker ikke å kommentere saken. Rektor ved den aktuelle skolen er informert om politiets etterforskning, men ønsker ikke å uttale seg til Bergens Tidende.