Det er nå ett år siden Fond sendte brev til byråd Liv Røssland (FrP), der han etterlyser en servicebuss for bydelens eldre slik de har i Årstad og på Laksevåg. Byråden har ennå ikke svart.

Merkverdig

Etter å ha ventet i to måneder på svar fra byråd Røssland, sendte Fond et nytt brev — denne gangen til ordfører Gunnar Bakke (FrP).

«Jeg synes det er merkverdig at det ikke finnes servicebuss for eldre i Åsane», skrev han der, og inviterte ordføreren hjem på en kopp kaffe slik at han selv kunne få et inntrykk av den vanskelige transportsituasjonen for de eldre beboerne i sameiet.

«Busstilbudet utformes nå av Hordaland fylkeskommune. Kopi av henvendelsen er derfor oversendt til leder i Samferdselskomiteen» skrev ordfører Bakke i et firelinjers svar, der han også takket Fond for hans engasjement i saken. Så ble det stille.

Fast rute

Siden har Fond purret fylkeskommunen to ganger uten å få svar. Han er nå i ferd med å gi opp. Mange av de eldre i Åsane bor i serviceboliger, og det burde derfor vært både lett og økonomisk forsvarlig å få til et samordnet ukentlig tilbud langs en fast rute.

– Når det gjelder vårt sameie, kunne bussen hentet beboerne i rundkjøringen oppe i sameiet, og fraktet dem etter en rute med stoppesteder ved bydelens lege- og handlesentre, foreslår Fond.

Det går en bratt bakke opp til boligene, og spesielt om vinteren er det med stor risiko de beveger seg ned i Ervikveien for å ta bussen.

Les hva byråd Liv Røssland (FrP), fylkeskommunens samferdselsavdeling og selskapet Osbuss sier.

Trenger Åsane servicebuss? Si din mening her:

ELDRETRANSPORT: – Før stoppet servicebussen her i rundkjøringen vår, sier Arne Fond, som selv flyttet hit fra Minde i 2002. – Bortsett fra servicebuss for de eldre, så har Åsane alt, skryter han.
Magne Fonn Hafskor
SERVICEBUSS: – Mange tar dette som en liten tur for å komme seg ut litt, sier Kenneth Walle. – For 12 kroner kan de reise hele runden om de ønsker det. Foto: Osbuss.
Magne Fonn Hafskor