Mannen ble operert i helgen, og politiførstebetjent Per Helge Iversen ved Fyllingsdalen politistasjon, bekrefter overfor avisen Sydvesten at mannen ikke har latt seg avhøre på grunn av de alvorlige skadene.

Kunne endt med dødsfall

– Helsetilstanden hans er så alvorlig at vi avventer avhør av mannen, sier Iversen. Han legger til at dersom den kraftige eksplosjonen hadde skjedd litt senere på morgenen, kunne det fått et enda mer tragisk utfall. Det samme mener skadestedsleder Thor Magne Haugen ved Fyllingsdalen politistasjon.

– Jeg tror at moren og barna skal prise seg lykkelig over at eksplosjonen skjedde mens de fremdeles lå og sov. En kan jo bare tenke seg hvordan det kunne gått dersom de hadde vært andre steder i huset da det smalt, sier Haugen til Sydvesten.

Eksplosjonen skjedde i kjelleren, mens de tre barna og deres mor sov i øverste etasje i rekkehuset. Boligen ble totalskadd av eksplosjonen.

– Trykkbølgen har gjort store ødeleggelser. Innvendige vegger er flyttet, vinduer er blåst ut og ytterveggen har fått en bulk. Hele huset er preget av eksplosjonen, sa brannsjef Helge Eidsnes til bt.no etter ulykken.

Trappen ga etter

Eksplosjonen ble meldt klokken 6.30 fredag morgen, og skadestedsleder Haugen forteller at det befant seg fem mennesker inne i huset da eksplosjonen skjedde.

– Tre barn og deres mor lå og sov da de ble vekket av det voldsomme smellet. Hun ba de tre barna bli liggende i sengen mens hun selv løp ned en etasje for å se hva som hadde skjedd, sier Haugen til Sydvesten.

– Da hun løp ned trappen kjente hun at den begynte å gi etter, forteller Haugen. I underetasjen fant hun samboeren sin liggende med store brannskader.

– Hun ringte etter ambulanse, men kan ikke huske hvordan hun fikk de tre barna ut fra huset. Men kvinnen har opptrådt meget fornuftig i den kaotiske og farlige situasjonen, forteller Haugen.

Krimteknisk personell gjennomfører nå tekniske undersøkelser i rekkehuset.

RUNE CHRISTOPHERSEN