Mandag kveld kommer beslutningen om hvor E39 skal gå i Møre og Romsdal, skriver Sunnmørsposten.

Etter det avisen kjenner til, skal representanter fra regjeringspartiene møte ordførere, kommune— og fylkespolitikere på et hotell i Ålesund mandag kveld.

- Orienterte regjeringen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal ikke være tilstede på møtet, men skal ha lagt frem trasevalget for Møre og Romsdal som en orienteringssak for regjeringen torsdag.

Stridsspørsmålet i Møre og Romsdal har vært fjordkrysningen på Sunnmøre. Valget står mellom Fefast og Hafast. Fylkespolitikerne har gått inn for Hafsat, mens Statens Vegvesen vil ha Fefast, skriver Sunnmørsposten.

Trasevalget for E39 gjennom Nordfjord, som det er stor strid om, blir ikke avgjort ennå. Dersom Fefast blir valgt på Sunnmøre, vil det høyst sannsynlig bety at midtre alternativet i Nordfjord ikke blir valgt, skriver Sunnmørsposten.

Ønsker bro for ferge

Det midtre alternativet går ut på å bygge bro der fergen går i dag, mellom Anda (Gloppen) og Lote (Eid). Sp, SV, KrF og Venstre har lokalt signalisert at de ønsker bro mellom Anda og Lote, ny vei gjennom Stigedalen til Sunnmøre og bro over Voldafjorden.

Dette alternativet er det klart dyreste, estimert til å koste mellom fire og seks milliarder kroner. Lokalt har både Ap, Høyre og Fremskrittspartiet gått inn for en indre trasé gjennom Stryn til cirka to milliarder kroner.

I desember kom samferdselsministeren selv til Bergen, for å legge frem regjeringens avgjørelse for E39 i Hordaland. Det er ventet at avgjørelsen for Nordfjord også vil komme innen kort tid. Solvik-Olsen var blant annet på befaring i området tidligere i år.

Hvor mener du E39 bør gå? Legg inn kommentarer under!