Nils-Ottar Antonsen, instituttleder for Institutt for maskin— og marinfag ved Høgskolen i Bergen, bekrefter at det var en student ved Høgskolen som omkom i en fallulykke på Sydneshaugen mandag kveld.

Han forteller at klassekameratene til mannen i 20-årene er sterkt preget av det som har skjedd.

Samler klassen

— Vi skal ha en samlingsstund for klassen hans i dag klokken tolv, og har også gitt beskjed om at klassekameratene kan ta med andre venner som de mener bør være der. Dette er dypt tragisk. Denne mannen hadde såvidt startet en vei i livet, og så skjer dette. Det er fryktelig trist, sier Antonsen.

Mannen i tjueårene var ikke opprinnelig fra Bergen, men hadde flyttet hit for å gå et ingeniørstudium. Det var under en eksamensfest i går kveld, at mannen falt i en bygård og døde.

Nært klassemiljø

Rektor Ole-Gunnar Søgnen forteller at omtrent hele klassen var på festen, og at det derfor er mange studenter som er svært berørt av hendelsen.

— Vi har klasser på førti personer, noe som gjør at det utvikler seg gode og nære klassemiljø. Det er disse klassekameratene vi nå er opptatt av å ta vare på og hjelpe, i tillegg til familie og de ansatte som har undervist denne studenten, sier Søgnen.

VENNENE PREGET: Gråtende festdeltakere samlet seg ved ulykkesstedet sent mandag kveld.
Odd E. Nerbø