Politimannen (t.h.) med en av flaskene som mannen hadde med seg på politihuset.
EIRIK BREKKE

Like over klokken 11.00 skjedde den dramatiske hendelsen på politihuset midt i Bergen sentrum.— Klokken 11.10 tok en mannsperson seg inn på kriminalvakten ved Bergensentrum politistasjon. Han hadde med seg tennvæske og lighter, dynket seg med den og truet på å tenne på seg selv, forteller visepolitimester John Reidar Nilsen.

ORIENTERTE: Visepolitimester John Reidar Nilsen.
TOR HØVIK

Mannen ble pågrepet etter 10 minutter. Da var det svært dramatisk både inne og utenfor politihuset. Sirenene hørtes over sentrum.

Var dramatisk

Politibiler, brannbiler og ambulanser kom til. Brannmannskapene rullet ut slanger og var i beredskap. Man fryktet at mannen skulle sette fyr på seg eller andre, eller ha eksplosiver med seg.

— Situasjonen var dramatisk, men den er nå avklart. Mannen er kjørt vekk i ambulanse for undersøkelse, og vi har stengt kriminalvakten på grunn av bensinsøl.

Politiet kjenner ikke identiteten til mannen.

— Han har selv uttalt at han er palestiner, det er alt vi vet. Det blir nå satt i gang etterforsknig for å avklare motivet for denne handlingen, sier Nilsen.

I bar overkropp

Mannen ble pågrepet 11.22. Han kom ut med en flaske i hånden med noe blankt i, som politiet fikk kontroll over.

pagripelseb.jpg

Mannen var kun ikledd underbukse og sokker, ifølge BTs reporter på stedet. Mannen vekslet på å gå og sitte, og oppførte seg aggressivt.Politiet sperret av selve huset, men evakuerte ikke de ansatte som var i politihuset. De ble sittende på kontoret sitt mens aksjonen pågikk.

— Vi fikk melding klokken 11.08, men politiet må svare for hva dette handler om, fikk BT opplyst fra 110-sentralen i Hordaland mens aksjonen pågikk.

"I need justice"

ThomasHagewick var innom krimvakten for å anmelde et tyveri da en av de andrebesøkende plutselig begynte å kle av seg klærne. Så helte han store mengderbrennbar væske over seg selv.

— Han skrek"I need justice", og virket veldig desperat. Jeg prøvde å få kontaktmed ham, men da ble han veldig truende. Etter hvert ble vi ført utinngangsdøren av politifolk som kom til, sier han.

De ansatte i krimvakten ble evakuert.

For forbipasserende opplevdes også situasjonen som svært spesiell.

— Politiet dirigerer bort all trafikk som skulle gått oppover i retning Kalfaret/Haukeland, veien er stengt i den retningen, skrev et vitne til BT da aksjonen pågikk.

Bussene fikk ikke passere.

— En politidame ba meg si til bussjåføren at «dette kan ta lang tid», skriver vitnet.

Har du tips? Send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no

ph.jpg
CHRISTIAN NICOLAISEN