— Jeg var glad da Dung reiste til Norge, fordi jeg var sikker på at hun ville få et bedre liv her enn i Vietnam. Hvem kunne vite at dette skulle skje med henne, spør Dinh Nhi Tran.

Faren til savnede Thi Phung Dung Tran Larsen kom i går til Flesland. Det første som møtte ham på norsk jord var ni journalister og fotografer.

— Det er selvfølgelig trist og rart at det ikke er datteren min som møter meg, men jeg er veldig glad for at det er så mange journalister her. Jeg håper oppmerksomheten rundt saken gjør at politiet så raskt som mulig finner ut hva som har skjedd med datteren min, sier Dinh Nhi Tran til BT via tolk.

- Sa alltid hun var lykkelig

Det er tre år siden datteren hans forlot landsbyen familien kommer fra i Vietnam, til fordel for et nytt liv i Norge.

— Hun var alltid veldig flink på skolen, men da hun gikk på gymnaset møtte hun en mann fra Norge og flyttet fra Vietnam, sier Dinh Nhi Tran.

Han forteller at datteren alltid snakket varmt om ektemannen. Før forsvinningen var det ukjent for faren at Dung i en periode bodde på krisesenter.

— Hun var glad i å ringe og fortelle om livet sitt i Norge, og om mannen sin. Hun sa alltid at hun var lykkelig her. Kanskje hun ikke ville at vi skulle vite om problemene, sier faren.

Han avviser at datteren frivillig kan ha forlatt sine to små barn.

— Hun elsket barna sine. Jeg fikk en veldig dårlig følelse da jeg hørte at Dung var meldt savnet. Jeg tror ikke på forklaringen om at hun stakk av, sier Dinh Nhi Tran.

Vil passe barnebarna

Reisen til Norge var planlagt før Dung forsvant.

— Det er smertefullt at jeg ikke får møte Dung, men nå er mitt høyeste ønske å treffe barnebarna mine så raskt som mulig, sier Dinh Nhi Tran.

Foreldrene til Dung er i dag skilt, men Dinh Nhi Tran har fortsatt kontakt med sin tidligere kone.

— Hun gråter hele tiden. Jeg og Dungs mor håper politiet raskt finner ut hva som har skjedd med henne, sier Dinh Nhi Tran.

I går kveld var familien samlet hjemme hos onkelen og tanten til Dung. Faren hadde med seg bilder og video fra minnestunden i Vietnam, der bestefar, mor, far og søsken ba for Dung. Det gjorde sterkt inntrykk på familien i Bergen.

— Jeg frykter at Dung er død, men jeg håper jeg får vite sannheten om hva som har skjedd, sier Dinh Nhi Tran.

Han har fått visum til å være tre måneder i Bergen. Nå jobber familien for at Dungs mor skal få komme til Norge i september.

— Hun vil komme og hjelpe mannen til Dung. Det må være en veldig tøff tid for ham, og hun vil hjelpe til med å passe og stelle barna, sier Thanh Thuy Thi Do, tanten til Dung.

Ville stanse intervju

Politiet forsøkte i går å stanse faren fra å snakke med media, men var for seint ute med sin oppfordring. Telefonen fra politiet kom mens Dinh Nhi Tran allerede var i ferd med å bli intervjuet.

— Vi liker å snakke med vitner først, men det er ikke noe stort problem, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Klokken 12 i dag skal den savnede kvinnens far avhøres av etterforskerne i Laksevåg.

— Vi vil vite mer om henne som person, hvilken kontakt hun har hatt med familien i Vietnam, og hvor faren tror hun er og hva han tror kan ha skjedd med datteren, sier Salvesen.

Ektemannens advokat, Mikkel Mundal, sier hans klient har stor forståelse for at Dungs far vil møte barnebarna.

— Det må gå greit at han får treffe barna, sier Mundal.

Nielsen, Rune