En visjonær grunder med enestående gjennomføringsevne. En krevende sjef og støttende mentor. En omsorgsfull familiefar. Toppidrettsutøver. Karakterstikkene av den avdøde toppsjefen i Vizrt var mange og sterke.

Johanneskirken var helt full. Til stede var ikke bare kolleger og samarbeidspartnere i grafikk-selskapet Vizrt men også samfunnstopper fra grunderens mange arenaer.

Byrådsleder Monica Mæland var der, varaordfører Trude Drevland, Trond Mohn og flere TV2-profiler.

Brann utsatte dagens trening til etter bisettelsen av klubbens meningssterke støttespiller. Til stede i kirken så vi fem spillere, trener Steinar Nilsen og styreformann og daglig leder Lars Moldestad.

Når krisene kom i vår familie, var Bjarne der alltid som en støtte Ole Berg, bror

— Kjernekar - Du var en bauta, Bjarne, sa Øyvind Johannessen, økonomidirektør i TV 2.

— En kjernekar, sa Bjørn Atle Holter-Hovind, tidligere toppsjef i TV 2. Han mintes sitt første møte med ham i et tomt lokale før TV-kanalen skulle etableres.

Det var tenkt som et jobbintervju, men endte som en samtale om hvordan TV 2 skulle bygges som nyhetsmedium av nettopp Bjarne Berg.

Styreformann Svein Ove Strømmen i Vizrt hyllet sin avdøde venn og toppleder i en minnetale som presten Arve Løvenholdt leste opp.

Vizrt, som Berg skapte, er i dag verdens ledende grafikkselskap for digitale medier med 600 medarbeidere verden over.

I TV-industrien nøt han høy anerkjennelse, fortalte kollega Petter Ole Jakobsen. CNNs designdirektør Jonathan Kemp karakteriserte ham som en avde beste folkene i industrien.

Gikk egne veier Bjarnes storebror Ole Berg tegnet et bilde av en lillebror som tidlig gikk egne veier.

Deres far, tidligere Dagen-redaktør Arthur Berg, var kanskje streng i avisspaltene, men hjemme i Fana rådde en liberal tone.

Når Bjarne gjorde egne valg, så hans far det som bevis på at de hadde lyktes som frigjørende foreldre.

Storebroren fortalte også om en snill familiemann, som sammen med samboer Kari Nord, tok hovedansvaret i farens siste levetid.

— Når krisene kom i vår familie, var Bjarne der alltid som en støtte, sa broren.

— En pioner for svømmeidretten, sa Svømmeforbundets president, Per Rune Eknes, som minnet om at Bjarne Berg oppnådde syv NM-gull.

Bjørnstjerne Bjørnsons dikt April, kunne vært skrevet om Bjarne, sa presten i sin minnetale.

Bjørnson slutter første vers med ordene: fred er ei det beste, men at man noe vil.

— Han var en mann som ga mye og forventet mye. Dette kunne vært skrevet om ham, sa Løvenholdt.