Drapstrusselen var den siste av en lang rekke trusler. Torill Otterskred begynte å motta trusler i juni.

I perioder har hun fått opptil ti meldinger med trusler eller sjikane daglig på mobilen. Det har ikke vært tekstmeldinger, men huskelapper som ikke viser avsender.

Hun har også fått oppringninger med beskjed om å forlate Os.

Stoppet på gaten

Tre ganger har hun blitt stoppet på gaten i Osøyro. To av gangene fikk hun beskjed om at hvis ikke hun hadde vett til å forlate bygden, skulle andre sørge for at hun forsvant. En annen gang ble hun sjikanert.

En av gangene ble hun holdt igjen i jakken, og måtte gå ut av jakken for å slippe unna.

Otterskred bestemte i går, sammen med sin familie og etter råd fra politiet, å offentliggjøre truslene. Det var før den siste trusselen kom. SV arrangerte pressekonferanse klokken 13.30 onsdag. Det var her Otterskred fortalte pressen om truslene.

— Jeg vet ikke hvor mye jeg orker å fortelle, begynte Otterskred.

Hun var tydelig preget av truslene som er kommet i sommer.

— Jeg har det ikke så lett. Jeg har lett for å grine. Jeg har problemer med å sove og å spise. Denne kjolen passet fint da jeg kjøpte den før sommeren, nå får jeg den nesten ikke til å henge oppe. Jeg veksler mellom å være redd og sint, fortalte hun.

Postkassen tilgriset

Otterskred sa før pressekonferansen til NRK at hun hadde fått postkassen tilgriset. Men hun ville ikke gå i detalj om hvilke andre trusler eller sjikaner hun var utsatt for på pressekonferansen.

— Kjenner du de som har stoppet deg på gaten?

— Nei, det bor 15.000 mennesker på Os. Men jeg vil kjenne dem igjen hvis jeg ser dem. Jeg har inntrykk av at de som har ringt meg også er fra Os, sier Otterskred.

Hun er ved siden av å være SVs fylkesordførerkandidat i Hordaland også SVs annenkandidat til kommunestyret i Os.

Hun har spesielt markert seg i Os med å arrangere et fakkeltog mot rasisme på Os i 2001 og ved å argumentere for at Os skal motta 34 flyktninger i året, som UDI anbefaler, og ikke bare 10 som i dag.

— De som ringer meg og oppsøker meg sier de ikke vil ha svartinger i Os. De kaller meg muslimhore, og holder meg ansvarlig for at innvandrere kan overfalle osinger, sier hun.

- Så lenge det renner blod gjennom meg

Men hun lar seg ikke stoppe av truslene.

— Jeg kommer til å snakke om 34 flyktninger til Os så lenge det renne blod gjennom meg, sier hun.

Hun håper osingene nå vil slå ring rundt henne etter at hun offentliggjorde truslene.

Hun vil ikke kommentere om hun nå har politibeskyttelse, men sier hun ikke beveger seg alene etter de siste dagers trusler.

Se innslag om drapstruslene på TV Hordaland klokken 17.30

DRAPSTRUET:Drapstrusselen i går var den siste av en lang rekke trusler. Torill Otterskred begynte å motta trusler i juni.<br/> FOTO: GIDSKE STARK