— Alt var bare hvitt, og raset kom veldig brått på, forteller Røse som plutselig sto fast i et to meter høyt snøskred på Vikafjellet i Sogn og Fjordane tirsdag formiddag.

Av frykt for nye ras forlot han stedet til fots.

Stengt

— Raset er ikke så veldig stort, men det er klart at det ikke er noe god opplevelse å komme i et skred. Bilen ble skjøvet ut mot autovernet, seier Per Ove Fossheim, prosjektleder ved drift og vedlikehold i Statens vegvesen til NRK Sogn og Fjordane.

Plussgrader og snøsmelting var trolig årsaken til raset. Riksvei 13 over Vikafjellet vil i hvert fall være stengt ut dagen.

— Ifølge værmeldingene får vi plussgrader utover dagen, før temperaturen gradvis vil synke. Vi får også en del vind. Onsdag morgen tar vi en ny vurdering på om veien kan åpnes, sier Fossheim til bt.no.

Fikk hjelp

Raset er rundt 15 meter bredt, og gikk rundt klokken 9.30 tirsdag formiddag. Noen minutter senere var entreprenøren på plass for å rydde veien.

— Hjelpen kom fort og trakk bilen ut av snøen. Det er ikke så veldig store skader på bilen min, men den er ikke kjørbar, sier Røse som måtte droppe den planlagte turen over fjellet, og vente hjem til Sogndal.

STENGT: Plussgrader og rasfare gjør at riksvei 13 holdes stengt. Dette bilder er tatt på Vinje like før avkjørselen til riksveien.
SATENS VEGVESEN