Hvor vokste du opp? — I Odda, på Eitrheim. Det var kjempeflott, jeg hadde masse gode venner som jeg lekte cowboy og indianer eller spilte fotball med hele dagen.

Når flyttet du til Bergen og hvorfor? - Det var i august 1995, for å spille fotball. Jeg var egentlig på vei til Haugesund for å spille fotball der, men ble i stedet hentet til Sandviken av Bente Ottesen. Og siden har jeg blitt her.

Hvordan trives du i Bergen? - Kjempegodt. På de ti årene som har gått, er byen blitt hjemme. Jeg har ingen flytteplaner.

Hva er spesielt ved Bergen? - Det beste med hele by'n er når det plutselig er fint, varmt vær. Da blir hele Bergen yr og tullete, alle er glade samtidig og får lyst til å finne på noe. Som fotballpensjonist gleder jeg meg til å nyte sånne dager uten å tenke på trening.

Hvor går søndagsturen? - Det blir ofte sofaen. Jeg tar gjerne en tur på Pastasentralen, eller på en god fotballkamp. Men nå når jeg skal begynne et nytt og bedre liv, kan jeg kanskje innføre en fast søndagstur på Lyderhorn?

Favoritt utested? - Rick's, der jeg jobber av og til i helgene. Der går det alltid noen kjente, og det er det viktigste for meg. Stedet spiller ikke så stor rolle.

Hvor handler du klær?

— De vanlige sjappene, som Vero Moda, B-Young og Hennes&Mauritz. Treningstøy får vi av klubben, så der har jeg så jeg klarer meg en stund fremover.

De beste skillingsbollene? - Jeg har ikke noe sterkt forhold til skillingsboller, men det måtte i så fall være varme og hjemmelagde. Jeg prøver å være litt sunn, så det blir ikke så mange av verken skillings- eller andre boller.

Ditt beste skoleminne? - Jeg begynte på Pilen i andre klasse på videregående, da jeg kom til Bergen, og der hadde jeg en koselig tysklærer. Da jeg sjeleglad kom ut med en litt god karakter på eksamen, kommenterte han: - Randi, jeg synes du var litt heldig nå!

Din bergenske favorittrett? - Jeg er ganske altetende, men er veldig glad i fisk. Torsk er kjempegodt!

Hvor er du medlem? - Sandviken, en bokklubb, Stor-Bergen Boligbyggelag og KFO.

Hva samler du på? - Ingenting. Det ligger en haug med gamle fotballer under sengen hjemme, men det er ingen bevisst samling.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - Hallaisen! Det er det du sier når du treffer folk du er glad for å se. Og rævedilter, det minner meg om Hetland og er veldig bergensk.

Hva er du mest stolt over? - Naturen, byen, fjordene. Hele miljøet er flott. Og patriotismen. Du kødder ikke med bergensere og byen deres. Det er en egen selvtillit her. Vi tror for eksempel alltid at vi er veldig gode i fotball!

Hva ville du vist en turist? - Alt det vanlige, Fløyen, en rusletur på Bryggen, gater og smau, og kanskje Akvariet. Det er jo det vi har her.

Hva er du minst stolt over? - Danmarksplass er ikke det fineste, heller sentrum ikke en søndagsformiddag. At ikke de klarer å rydde opp, og at vi ikke klarer å la være å grise...

Hva mangler i Bergen? - Flere og større konserter. Det er kjedelig at du må til Oslo hvis det skjer noe stort, selv om det er blitt litt bedre her. Dessuten synes jeg byen kunne vært litt større, med flere folk. Det kan bli litt lite iblant, men siden jeg er fra Odda har jeg kanskje ikke så mye jeg skulle ha sagt.

Hva savner du når du er på reise? - Sofaen. Det er kjekt å reise, men kan være like godt å komme hjem etter at du har opplevd noe.

**Det mest romantiske stedet?

-** Solnedgangen sett fra svingene nedover fra Sandviksfjellet er noe av det fineste man ser her, men romantikken kommer jo også an på stemningen ellers.

Ditt første kyss? - Det husker jeg ikke. Men før vi skulle ha en fest en gang i femteklasse eller der omkring, var det tre litt eldre venninner som skulle vise meg hvordan man kysser. Om de endte om med å vise meg på speilet eller hvordan det endte opp, husker jeg heller ikke.

Favorittbergenser? - Trond Mohn. Alt det han har bidratt til på idrettsanlegg rundt omkring er helt fantastisk. Indirekte har han satt utrolig mange unger i bevegelse.

Hva synes du om buekorps? - De er ålreit på 17. mai, og hører vel hjemme i den bergenske feiringen.

Når var du på Stadion sist? - Sist hjemmekamp mot Odd. Det er kjekt å gå når kampene er gode. Best denne sesongen var 6-2 mot Lillestrøm.

Det flotteste byfjellet? - Jeg bodde lenge i Jægerbakken, og tok ofte turen opp på Sandviksfjellet med min søster, tantebarnet og bikkjen hennes. Ellers er turen opp på Fløyen flott når det er fint vær.

En god dag i Bergen? - Det er fint vær, jeg har ingen planer og tar ting som de kommer. Kanskje gå og sulle litt ned på Bryggen, se på båtene og spise is?

Ordfører for en dag? - På en eller annen måte skulle jeg ordnet det sånn at alle de stakkarene som sitter i kø på vei til jobb kunne slippe det. Jeg skulle gjort noe for de eldre, og bevilget midler slik at fotballstadionene kan bli godkjent i forhold til lisenskravene fra Norges Fotballforbund. **Bergen om 50 år?

-** Forhåpentligvis er byen ganske lik sånn som den alltid har vært, med unntak av en stor, ny konsertarena. Og Sandviken er lei av å bare vinne, og har tatt 17 cupmesterskap og massevis av seriegull!

SILJE VESTVIK