Føreren, en polakk i 30-årene, fikk ifølge Kvinnherad-lensmann Jan Ludvik Fosse kun lettere skader.

Mandag ettermiddag klokken 14 melder Helse Bergen at mannen er utskrevet.

— Vi fikk melding om at han er lettere skadd, utrolig nok, sier Fosse til BT mandag ettermiddag.

«Kunne blitt spiddet»

— Han har hatt utrolig flaks. Du kan vel ikke ha mer flaks. Hadde han hatt passasjerer, ville det blitt en stygg ulykke med dødelig utfall. Og han har vært heldig selv, også. Uten tvil, fortsetter lensmannen.

SIKRET BILDE: Også autovernets utforming kan bli tema for etterforskningen. Lensmannen forteller at de har sikret seg et før-bilde av autovernet.
Morten Nygård/Grenda

Det var rundt klokken 18 søndag at politiet fikk melding om bilulykken på fylkesvei 551 ved Ænes i Kvinnherad.— Bilen hadde truffet enden av et autovern, som hadde gått gjennom frontruten og bakover i bilen. Vi kan si at føreren har hatt griseflaks. Han kunne blitt spiddet, sa operasjonsleder Kjersti Eidsnes, som hadde vakt i Hordaland politidistrikt søndag kveld.

Alene i bilen

Mannen i 30-årene var alene i bilen - en norskregistrert firmabil.

Vi venter på resultatet fra blodprøven før vi kaller ham inn til avhør

Jan Ludvik Fosse, lensmann

Indikasjoner på mulige indre skader gjorde at mannen ble fraktet med ambulansehelikopter til Haukeland universitetssykehus.

En patrulje fra Bergen sentrum har vært på sykehuset og sikret seg blodprøve fra mannen. Han mistenkes for å ha kjørt med promille.

— Vi venter på resultatet fra blodprøven før vi kaller ham inn til avhør. Blodprøve ville vi uansett tatt etter en slik ulykke. Vi ønsker jo også å snakke med ham for å prøve å finne hva som skjedde.

Til BA sier føreren mandag kveld at han ikke husker noe fra ulykken.

— Alt skjedde så fort. Plutselig hadde jeg autovernet gjennom hele bilen, sier han til avisen.

I intervjuet benekter han også sterkt at han var påvirket under kjøreturen.

Sikret før-bilder av autovernet

Lensmann Fosse sier at også autovernets utforming kan bli tema for etterforskningen.

— Vi har sikret oss et bilde av hvordan det var før ulykken. Men uansett skal man jo ikke kjøre seg rett inn i det, da, fastslår politisjefen i Kvinnherad.