Vegtrafikksentralen i Hordaland har fått flere meldinger omglatte veier etter snøfall natt til lørdag. Utpå dagen har nedbøren fortsatt.

I Bergen kom det 2,4 millimeter nedbør i løpet av natten.En millimeter nedbør tilsvarer cirka en centimeter nysnø, altså en faktor påti.

— Det ser ikke ut til å legge seg ihovedveiene, men på sideveiene må folk være observante. Det er fortsatt vinteri Bergen. Det er bare sånn det er, sa trafikkoperatør Morten Hansen ved14.15-tiden.

Kan få sommerdekk-bot

Særlig er det kommet urovekkende meldingerfra Fanafjellet,der entreprenøren måtte ta seg en ekstrarunde, menforeløpig er det ikke meldt om ulykker.

SNØBYGER: Et lavtrykk over og utenfor Møre og Romsdal (se rød ring) sørger for snøbyger over hele Vestlandet. Meteorolog Haldis Berge sier at det været trolig blir bedre over helgen.
YR.NO

De som allerede har skiftet til sommerdekk,kan få problemer.NAF advarer i en pressemelding mot å ta av piggene.

— Folk må vente med å legge om, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen.

Statens vegvesen har satt fristen for å ta avpiggdekk til førstkommende mandag, men presisererat datoen er ikke absolutt. Politiet har sagt at de ikke vil prioritere åhåndheve fristen.

- Hva med de som allerede har skiftet?

— De kan bli bøtelagt for å kjøre med sommerdekk. Alle er pliktige å væreskodd etter forholdene, siertrafikkoperatør Morten Hansen.

Hordaland politidistrikt sier de ikkekommer til å stå langs veiene for å sjekke dekk, men understreker at alle må sko segetter føreforholdene.Operasjonsleder Gustav Landro har selv kjørtmotorsykkel de siste dagene.

— Det kan jeg bareglemme inntil det blir plussgrader, sier Landro. Han legger til at de ikke harregistrert større problemer på veiene lørdag, men en bil skal ha sklidd avveien på Askøy.

— Den var ingeni bilen da vi kom dit, sier Landro.

Ikkeuvanlig med snø

Det er varslet mer snø utover uken, menHansen frykter ikke kaotiske tilstander på veiene.

Vakthavende meteorolog Haldis Berge i Vervarslinga på Vestlandet sier ingenbør bli overrasket over at det snør 6. april.

— Det er ingen selvfølge, men heller ikkeuvanlig, sier hun. Årsaken til snøbygene er et lavtrykk over Møre og Romsdal.

— I løpet av søndagen minker bygeaktiviteten, og det blir lange perioder medsol, sier Bergen.

Hun advarer bilistene mot skiftende lokaleforhold, og minusgrader om natten, men sier at været trolig blir bedre overhelgen.

Forvirret over reglene og fristene? Diskuter under: