• Vær så snill, ta pengene og la meg gå.

Det skal den nigerianske kvinnen ha sagt til forretningsmannen natt til 20. desember i fjor. Mandag forklarer hun seg i Bergen tingrett. Forretningsmannen er tiltalt for å ha voldtatt henne desembernatten, men han nektet straffeskyld da han ble spurt om det.

— Spurte om hyggestund

Kvinnen i 30-årene fortalte hvordan de møttes:

— Jeg gikk på strøket i Bergen sentrum og kontaktet ham, men han ga ikke respons, sa kvinnen da hun ble bedt om å fortelle hva som skjedde.

SKILLE: Kvinnen ønsket ikke å se den tiltalte mannen da hun vitnet i retten. Hun satt foran det svarte lerretet, mens han satt bak.
PER LINDBERG

Noe senere så hun ham i en drosje i Bergen sentrum. Hun ropte på ham.

— Jeg spurte om han ville ha en hyggestund og jeg ble med i drosjen, fortalte kvinnen.

- Arbeidet i Bergen kommune

I sitt vitnemål sa hun at mannen virket mild.

— Han sa han arbeidet i Bergen kommune. Jeg følte meg OK på grunn av jobben han hadde, sa kvinnen.

De dro til et hus utenfor Bergen sentrum som mannen disponerte. Kvinnen fortalte at det var en leilighet. De tok så klærne av, forklarte hun.

- Han ble røff

Den prostituerte kvinnen fortalte at hun forlangte at mannen skulle bruke kondom. Etter en stund oppsto det uenighet mellom dem.

— Vi kranglet, og han ble røff mot meg. Han lugget meg. Jeg ble redd. Jeg sa jeg jobbet på gaten fordi jeg måtte gjøre det for å overleve, ikke fordi jeg likte det. Jeg spurte om hvorfor han behandlet meg så dårlig, sa kvinnen.

Hun fortalte at mannen på et tidspunkt hadde en kniv som han truet henne med.

— Jeg var livredd, og trodde jeg skulle dø. Han lå oppå meg med en hånd over halsen min og en kniv i den andre hånden, sa hun.

Kvinnen fortalte videre at hun sa at mannen kunne ha sex med henne.

- Løp ut av huset

Hun fortalte at mannen lå over henne og presset hodet hennes bakover slik at hun ikke fikk puste. Hun forklarte at hun fikk gjemt kniven under en sofa som var i leiligheten.

— Jeg sa til ham at jeg måtte vaske meg, så ville det gå lettere. Jeg reiste meg og tok klærne og løp fra leiligheten, fortalte hun.

Utenfor huset kom en drosje. Den stanset.

— Jeg fikk nummer til politiet og ringte dem. Så kom en politibil og de hjalp meg. Mannen ble tatt og jeg ble kjørt til sykehus, sa hun.

Kniven tema

Forsvareren stilte flere spørsmål til kvinnen etter pause. Han viste til opplysninger hun var kommet med i avhør.

I et politiavhør skal hun blant annet ha sagt at hun fikk 1500 kroner av mannen. I retten sa hun at hun mottok 1300.

Forsvareren stilte også en rekke spørsmål til kvinnen om hvordan mannen skal ha fått tak i kniven.