I går leverte han skriftlig klage på sjåføren til Norgestaxi, som igjen leverte skrivet videre til politiet. Drosjeselskapet har anbefalt 25-åringen å anmelde sjåføren.

— Hvis en av våre sjåfører har utført vold, er det så alvorlig at politiet må koples inn, sier daglig leder Jan Tennfjord i Norgestaxi. Det var natt til lørdag Kim Gunnar Skomsvold satte seg inn i en drosje på Ole Bulls plass og ba om å bli kjørt hjem til Juvikflaten på Askøy. Da de var vel fremme, stod det 350 kroner på taksameteret. 25-åringen hentet penger inne hos sin forlovede, betalte drosjeturen og trodde alt var i orden. Det var det åpenbart ikke.

Fikk blåmerker

— Plutselig krevde han at jeg skulle betale 100 kroner i tillegg, for bompengene på Askøybroen. Det nektet jeg, for bompengene har alltid vært inkludert i beløpet på taksameteret tidligere når jeg har tatt drosje, sier Skomsvold.

Da skal sjåføren ha gått ut av bilen og kommet etter ham for å få pengene. Ifølge Skomsvold unnskyldte sjåføren seg med at familien hans er syk og at han ikke hadde råd til å betale bompengene av egen lomme.

ý Jeg nektet fortsatt, snudde meg og gikk mot huset. Da tok han opp et to meter langt kobberrør som lå på gårdsplassen, løp etter meg og slo løs på meg. Han virket helt desperat. Heldigvis klarte jeg å parere slagene med armene, så det ble bare litt hovent og noen blåmerker, forteller 25-åringen.

Episoden endte like brått som den begynte da Skomsvold svarte med å gå mot drosjesjåføren.

— Da løp han inn i bilen og kjørte av gårde. Jeg slapp unna med skrekken, forteller Skomsvold, som nekter for at han var overstadig beruset den aktuelle kvelden.

- En alvorlig sak

Daglig leder i Norgestaxi AS, Jan Tennfjord, er fortvilet over at en av selskapets sjåfører uprovosert skal ha angrepet en kunde.

— Dette er utrolig leit, og jeg har bedt Skomsvold om å gå til politiet med saken. Årsaken er at Norgestaxi ikke har så mange sanksjonsmuligheter. En så alvorlig sak krever langt sterkere reaksjoner, sier Tennfjord. Han bekrefter at bompenger, fergepenger og liknende skal tastes inn på taksameteret av sjåføren før turen avsluttes, slik at beløpet på skjermen er det samme som kunden skal betale.

— Dessuten belaster vi kun 60 kroner for en tur til Askøy, ikke 100, sier Tennfjord.

Uvanlig med bråk

Selskapet jobber nå intenst med å finne ut hvilken bil og hvilken sjåfør som hadde turen til Juvikflaten.

— Det er viktig at kundene alltid ber om taksameterkvittering, slik at vi kan spore opp bilen hvis kundene føler seg utsatt for noe ubehagelig, sier Jan Tennfjord, og presiserer samtidig at voldstilfeller er uhyre sjeldne hos drosjene i Bergen.

Det samme inntrykket har Kim Gunnar Skomsvold.

— Jeg har tatt drosje mange ganger, og har aldri opplevd noe tull før, sier 25-åringen.

NEKTET Å BETALE: 25-årige Kim Gunnar Skomsvold nektet å punge ut da sjåføren ville ha 100 kroner mer enn det som stod på taksameteret. Da plukket sjåføren opp et to meter langt kobberrør.
FOTO: KNUT STRAND