I neste uke starter rettssaken mot Steven (Paco) Dan Danielsen (24), som har innrømmet at han voldtok og drepte bergenskvinnen Anja Weløy Aarseth (21) på byfjellet Aksla i Ålesund, i slutten av august i fjor.

Danielsen ble pågrepet av politiet fire dager etter ugjerningene.

Var på åstedet

Ifølge Sunnmørsposten har politiet, ved hjelp av elektroniske spor, kunnet fastslå at drapsmannen oppsøkte åstedet etter drapet.

— Jeg vil ikke kommentere hva han skal ha gjort da han var tilbake på åstedet. Det vil vi komme tilbake til under rettssaken, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til avisen.

Anja Weløy Aarseths mobiltelefon er aldri blitt funnet. Politiet skal likevel ha klart å kartlegge hennes bevegelser i tiden før drapet, ifølge avisen.

24-åringen er også tiltalt for å ha forsøkt å rane kiosken Pluto, vel en time før drapet.

- Fant luftvåpen

Da politiet gikk gjennom Danielsens leilighet etter pågripelsen, ble det ifølge Sunnmørsposten gjort interessante funn.

— Jeg kan bekrefte at det ble gjort funn av et luftvåpen hjemme hos tiltalte, et våpen vi mener har vært brukt under ransforsøket, sier statsadvokat Nordheim til Smp.no.

Selv har Danielsen siden pågripelsen nektet for å ha stått bak dette ranet.

— Jeg er kjent med politiets bevismateriale, men jeg vil ikke gå inn på hva min klient har forklart, sier hans forsvarer, Per Herman Thori-Aamot til avisen.

Var tilregnelig

Som BT har skrevet tidligere, mener rettsoppnevnte sakkyndige at Danielsen var tilregnelig da han gjennomførte ugjerningene. Han skal selv ha forklart at han var sterkt ruspåvirket på tidspunktet for drapet.

Statsadvokaten har på forhånd varslet at det kan bli aktuelt å be om forvaring - tidsubestemt straff - for Danielsen.

Det er satt av to uker til gjennomføringen av rettssaken i Sunnmøre tingrett.