Ifølge Fjellskål kom drapstruslene etter at han anmodet Kriznjak om å finne en annen plass enn Fisketorget til boden sin.

— Jeg har aldri opplevd noe slikt før. Jeg var helt skjelven etterpå, og måtte inn for å sette meg, sier Ragnar Fjellskål.

— Hva sa Krisnjak til deg?

— Hvis jeg gikk til politiet skulle han ødelegge meg og butikken min for alltid. Han truet også med å drepe meg. Det kan jeg ikke finne meg i, vi kan ikke ha det sånn på en arbeidsplass, sier han.

— Han sa også at det var han som bestemte hvor han skulle stå med boden sin, og ingen andre. Jeg vil ha ro, både for Torget og min egen butikk, og vil helst slippe oppstyr.

- Ertet meg

Viktor Krisnjak mener på sin side at ingen ting skjedde.

— Fjellskål ertet meg, og sa jeg måtte flytte. Det vil jeg ikke. Jeg skal stå her i dag og i morgen. Det er han som er bølle på Torget, ikke jeg. Jeg har ikke truet med fysisk makt, men de har brukt det mot meg to ganger.

— Har du truet med å drepe ham?

  • Nei. Det må han i så fall bevise.

— Hvorfor er du ikke på din egen plass borte ved Blomstertorget?

— Ser du bussen der borte? TV 2 skal ha plassen min til et arrangement. Sverre Jolmstar gir meg aldri beskjed om noe. Derfor flyttet jeg til Fisketorget i dag.

Kastet ut

Sverre Jolmstar er driftsansvarlig for Torget. Han mener det Kriznjak sier bare er vås.

— Han finner på ting etter hvert, og har alltid nye unnskyldninger. Jeg har ikke bedt han flytte, for det er heller ikke nødvendig. Plassen han pleier å bruke er ledig både i dag og i helgen, sier Jolmstar.

— En helt annen sak er at han er kastet ut fra Torget fordi han ikke følger spillereglene, men det bryr han seg ikke om. Det er umulig å snakke med ham, for vi blir bare æreskjelt på det groveste, og det orker jeg ikke lenger. Derfor går kontakten med ham via advokat.

- Plassen er ledig

Onsdag hadde Krisnjak flyttet boden sin til Frukttorget.

— Hvorfor står du ikke der i dag?

— Jeg føler meg fortrengt derfra, svarer han.

— De andre brer seg utover for å holde meg vekke. Dessuten har andre stått her på Fisketorget i sommer og solgt bilder og glass. Folk i Torget AS liker meg ikke.

— Hvorfor?

— Fordi jeg vitnet mot Torget AS da de kastet ut han andre genserselgeren, sier Krisnjak, og viser til utkastelsen av Viggo Lynghaug som solgte gensere produsert i Kina.

- FRITT VALG: Dette er vanligvis plassen til fiskehandler Åge Sørensen, men han begynte på ferie i går. Da flyttet genserselger Viktor Kriznjak inn.