Den tidligere voldsdømte mannen er i tillegg anmeldt for å ha slått knyttneven i ansiktet på farens kvinnelige nabo, mens en mannlig beboer i samme hus hevder han ble skallet ned av 38-åringen.

Mannen ble i januar prøveløslatt fra fengsel, hvor han sonet en dom på tre års for legemsbeskadigelse. Han ble sluppet fri etter å ha sonet to tredjedeler av straffen. Mannen er straffedømt hele ti ganger tidligere, flere ganger for grov vold.

Dømt for drapsforsøk

— I 1995 ble han dømt til seks års fengsel for et drapsforsøk med jernspett, sier aktor, politiadjutant Steinar Andersen, til bt.no.

Også da ble mannen satt fri etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.

Tirsdag ble 38-åringen varetektsfengslet i fire uker. Bergen forhørsrett mener det er så stor fare for at siktede vil begå nye voldshandlinger at han må holdes bak lås og slå. Spesielt frykter retten at han vil oppsøke farens naboer for å gjøre opp med dem.

- Slo, skallet og truet

Episoden inntraff på Løvstakksiden i 17.30-tiden mandag i huset hvor 38-åringens far bor.

Siktede har forklart at han hadde en del ting fra guttedagene stående i kjelleren, og han ble svært opprørt da det viste seg at noen naboer hadde fjernet tingene og gjort boden om til sykkelbod og verksted.

Naboene hevder det fullstendig svartnet for 38-åringen. Selv hevder hovedpersonen at han aldri har slått, skallet eller truet noen - men derimot at han selv ble tildelt et slag i ansiktet fra en av de fornærmede. Politiet pågrep ham like etter hendelsen i Fjøsangerveien.

Er blitt kirkegjenger

Siktede påstår overfor politiet at han har begynt et nytt og bedre liv etter at han slapp ut i januar. Blant annet skal han nå være aktiv i menighetsarbeid. Han medgir at det var en høylydt diskusjon i kjelleren, men nekter klart for at han er skyldig i voldshandlingene han er siktet for.

38-åringen valgte å ta betenkningstid på fengslingskjennelsen.

— Jeg vil uten tvil anbefale ham å påkjære rettens avgjørelse, sier siktedes forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Ifølge Riple har mannen i lang tid bedt om å komme i gang med medisinert rusavvenning.

38-åringen er også siktet for besittelse av noen brukerdoser heroin, noe han har erkjent.