Den 56 år gamle mannen som i går kveld ble pågrepet etter at en mann ble drept og to andre lettere skadet etter et knivslagsmål, nekter straffskyld.

Den drapssiktede 56-åringen satt i et kort avhør sent i går kveld.

PÅGREPET: Den drapssiktede 56-åringen ble pågrepet på stedet. Her blir mannen ført inn i politibilen.
ØYVIND LEFDAL EIDSVIK
KNIVSLAGSMÅL: Det var i 18-tiden i går kveld at politiet fikk melding om at flere personer var knivstukket i Michael Krohns gate.
ODD E. NERBØ

— Han har stilt seg uforstående til siktelsen. Han kjenner ikke til dette, han har forklart at han ikke har vært i denne leiligheten, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, til BT.

Det vil trolig bli gjennomført nye avhør av mannen i dag.

Den avdøde vil også bli obdusert i dag, slik at politiet i løpet av dagen vil få en foreløpig obduksjonsrapport med dødsårsaken.

- Har kranglet før

Det var i 18-tiden i går kveld at politiet fikk melding om at flere personer var knivstukket i en kommunal leilighet i Michael Krohns gate.

Én 59 år gammel mann ble bekreftet drept ved 19-tiden, mens to andre menn på 50 og 61 år ble lettere skadet.

Den drapssiktede 56-åringen ble pågrepet på stedet.

Sønnen til en av mennene som ble lettere skadet sier til BT at de tre kameratene var samlet for å se ishockeykamp da den drapsmistenkte 56-åringen stormet inn.

— De andre ble rasende, for de hadde vært i klammeri før. De sa at han skulle komme seg ut, ellers ville de ringe politiet. Ti minutter senere kom han tilbake med kniv, sa sønnen til BT i går.

Sønnen sier at han ikke vet hva som forårsaket episoden, men at det ikke er første gang 56-åringen og de tre andre har vært i klammeri.

- Var dekket av blod

Latviske Mihails Lescovs (28) bor rett over gaten fra bygården der drapet skjedde. Han og konen ble vitner til deler av dramaet i går kveld.

Lescovs forteller at han sto utenfor huset sitt og tok en røyk da en blodig mann plutselig kom løpende ut av leiligheten på den andre siden av gaten.

— Han skrek «Hjelp, vennene mine er alvorlig skadet», og forsøkte å stanse forbipasserende biler, før han kom bort til meg. Jeg fikk varslet min kone, men så kom politiet, sa Lescovs til BT i går.

— Mannen var dekket av blod, fortalte Lescovs kone, Aija Bille (33).