Elin Flataker døde søndag formiddag av massive hodeskader. Politiet mener at samboeren hennes (36) banket henne opp i et busskur og bar henne til et skogholt der han gjemte den døende kvinnen og forlot henne.

Flataker ble funnet i et skogholt på Bryggja i Vågsøy søndag morgen. Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Samboeren er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Den foreløpige obduksjonsrapporten svekker ikke siktelsen, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Det betyr i så fall at rettsmedisinerne har konkludert med at skadene på den døde kvinnen mest sannsynlig skyldes at hun er blitt utsatt for vold, og at det er mindre sannsynlig at de skyldes fallskader.

Volden mot Elin Flataker skal ha skjedd i busskuret da paret gikk av bussen. Da var klokken 01 25 natt til søndag. Først klokken 08 varslet samboeren ambulansen om at Elin var skadet.

— Hun har formodentlig ligget i skogholtet i flere timer, sier Onarheim.

— Kunne livet hennes vært reddet dersom samboeren hadde varslet ambulansen tidligere?

— Jeg vet ikke om hun kunne ha overlevd, men det er blant de tingene vi vil etterforske, sier Onarheim.

Samboeren nekter straffskyld, og hevder at Elin falt og skadet seg. Han sier at han bar henne til skogholtet for å hjelpe henne hjem, men at de sovnet der. Da han våknet og fant henne bevisstløs, varslet han ambulansen.

Politiet tror ikke på samboerens forklaring.

Det er tatt blodprøver av kvinnen for å finne ut om hun hadde promille. Hvis analysene viser at hun hadde ingen eller lav promille, vil samboerens forklaring bli ytterligere svekket.

Politiet får trolig svar på dette om en ukes tid. Samboeren hevder at hun falt i busskuret fordi hun var beruset. Det stemmer dårlig overens med at flere vitner har fortalt til BT at kvinnen ikke drakk mye alkohol denne kvelden. Paret var på pub i Nordfjordeid lørdag kveld, og tok buss hjem til Bryggja.

Siktedes forsvarer, advokat Anders Folkman, viser til sin tausehetsplikt og ønsker ikke å kommentere den foreløpige obduksjonsrapporten. Politiet vil også etterforske om 36-åringen har vært voldelig mot kvinnen tidligere.