17. september 2010 ble Jorunn Knutsen drept av sin sønn i sitt eget hjem på Follese på Askøy. Den 61 år gamle kvinnen ble funnet knivstukket i sitt eget hjem da politiet rykket ut.

Sønnen ble pågrepet på stedet, og politiet startet livredningshjelp på hans mor, uten å lykkes. Kvinnen ble erklært død som følge av knivstikk i halsen.

— Er ikke frisk

Det ble raskt klart at mannen hadde psykiske problemer. I Nordhordland tingrett ble han året etter dømt til tvungen psykisk helsevern.

Det betyr at Statsadvokaten skal varsles og foreta en vurdering om mannen er frisk nok til å løslates. Det mener man at han ikke er.

— Det har snart gått tre år siden dommen falt, og vi ønsker å beholde rammene som en dom gir rundt ham. Da må vi forlenge med ny rettsak, sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen.

Ifølge tiltalen mener statsadvokaten at det fortsatt er gjentakelsesfare.

Søsteren enig

Dermed skal Nordhordland tingrett avgjøre om mannen fortsatt skal være på behandlingsinstitusjon.

— Jeg er glad for at statsadvokaten mener han fortsatt bør få behandling, sier Bodil Knutsen, som er mannens søster.

Etter drapet avdekket Helsetilsynet alvorlig svikt i behandlingen av den psykisk syke mannen. De kritiserte Helse Bergen for hvordan han ble behandlet.

Steinar B. Yndestad er mannens forsvarer.

— Jeg er kjent med at det blir ny rettssak, men har ikke diskutert dette med min klient ennå, sa han til BT for en tid siden.