Den siktede skal ha skutt sin eks-kone med flere skudd i hodet og nakken idet hun steg ut av bilen sin. 39-åringen hevder han var i koma.

Kapteinløytnanten ble ved 15.20-tiden fredag varetektsfengslet for fire uker. Han får brev— og besøksforbud i de to første ukene, og vil heller ikke få tilgang til presse og kringkasting i Bergen fengsel.

Hevder han var i koma

Den drapssiktede 39-åringen har frem til fengslingsmøtet ikke sagt et eneste ord til politiet. Det har vært umulig å få han til å forklare seg.

Han hevder at han har vært i koma, og først ved 12-tiden fredag kom til bevissthet. Han erkjenner derfor ikke straffskyld, og motsetter seg varetekt. 39-åringen har fortalt at han ikke husker noe som helst fra drapsdøgnet.

Mannen så ut til å være svært sliten da han ankom retten, med rufsete hår, grå T-skjorte og svart treningsbukse. Han var i håndjern da han ble ført inn i rettssalen.

Det var politiinspektør Svein Erik Krogvold som la frem kravet om fengsling i Bergen tingrett. Dommer var Elisabeth Røseth.

Fengslingsmøtet begynte klokken 14.00 fredag, og fant sted i rettssal 4. Nabosalen skulle vært brukt til rettssaken mellom den drapssiktede mannen og hans tidligere kone torsdag, etter en strid om utgifter til pass av felles barn.

Eks-konen hans, Ingse Merete Rønnestad, ble drept i parkeringshuset City Park like ved tinghuset bare minutter før rettssaken skulle begynne.

Krekar-advokat

Brynjar Meling forsvarer den drapssiktede 39-åringen, etter mannens eget ønske. Meling, som er mest kjent for å ha forsvart Mulla Krekar, er for tiden på ferie. Derfor stilte hans nære kollega Arvid Sjødin på fengslingsmøtet fredag.

Den siktede fikk opprinnelig oppnevnt advokat Turid Mæland, men fikk byttet henne ut fredag formiddag. Byttet førte til at rettsmøtet måtte utsettes i en drøy time.

Mæland sier til bt.no at det ikke ligger noen personlig konflikt bak skiftet av advokat.

— Han hadde opprinnelig ikke ønske om noen spesiell forsvarer. Ettersom jeg hadde vakt i forhørsretten, ble jeg automatisk oppnevnt som advokaten hans, sier hun.

<b>AKTOR:</b> Politiinspektør Svein Erik Krogvold fikk gjennomslag for kravet om fire ukers varetektsfengsling.
Jon Tufto
<b>I RETTEN:</b> Forsvarer Arvid Sjødin snakker med sin klient før fengslingsmøtet fredag. Sjødin vikarierte for advokat Brynjar Meling, som har påtatt seg oppgaven å forsvare 39-åringen.
Jon Tufto