Voldtekten skal ha skjedd etter i hans leilighet forrige torsdag. Han er i 20-årene, og studerer i Bergen. Ingen av dem er norske, men begge bor i Bergen.

— Drakk såpe, ble trøtt

Paret har hatt et turbulent forhold, og torsdag oppsøkte kvinnen ham i hans leilighet. Inne i leiligheten oppsto det en opphetet diskusjon om deres forhold, som var avsluttet.

I politiavhør har mannen forklart at han ikke voldtok henne. Han har sagt at han er svært glad i kvinnen og at han elsket henne.

Da kvinnen var i leiligheten, måtte hun på toalettet. Hun skal frivillig ha drukket såpe eller vaskemiddel. Det gjorde henne mo i knærne, slik at hun ble trøtt og sovnet. Mannen skal deretter ha voldtatt henne, har hun forklart til politiet.

Oppfattet som redd

Hun skal ha ytt motstand, banket i veggen og skreket under den angivelige voldtekten. Politiet har imidlertid ikke funnet naboer som har hørt lyder i det aktuelle tidsrommet.

Det er uklart hvorfor hun drakk såpen, men hun har fortalt det i politiavhør.

Dagen etter gikk kvinnen til politiet og anmeldte voldtekten. Hun ble oppfattet som redd. Hun hadde også røde merker på kroppen. Også mannen skal ha hatt merker på brystet etter at han fredag ble pågrepet og siktet.

Kulturforskjeller

Mandag kom Bergen tingrett frem til at han under tvil kan fengsles i en uke, og ikke to, slik politiet ønsket. Nå får politiet anledning til å avhøre andre vitner, blant annet en mann som var i siktedes leilighet da kvinnen kom dit, uten at den siktede kan snakke med ham og påvirke ham.

— Vi tar sikte på å gjøre dette med det aller første, sier politiadvokat Eli Valheim.

I tingrettens kjennelse heter det at det er behov for nye avhør. Retten ser ikke bort fra at det kan ha oppstått misforståelser i avhør basert på kulturforskjeller.

Bekymret for eksamen

Selv nekter han for at han har voldtatt sin eks-kjæreste. Han studerer i Bergen og har flere viktige eksamener foran seg den nærmeste tiden. Blant annet skal han levere inn obligatoriske oppgaver med det første.

I tingretten ba han om å bli løslatt. Først og fremst fordi han er uskyldig. Deretter frykter han at hans studier ødelegges dersom han ikke får levere inn oppgaver og avlegge de prøver som nå venter.

— Min klient nekter for å ha gjort noe. Han tok betenkningstid på fengslingsspørsmålet. Nå er det helt avgjørende for ham at han får gjennomføre de prøver han skal ta i forbindelse med studiene, sier Fredrik Verling, mannens forsvarer.

- En seriøs student

Verling registrerte at retten fengslet klienten under tvil.

— Vi får se hva etterforskningen viser. Det er en stor belastning for ham å ha en anmeldelse på seg. Dessuten får det store konsekvenser for ham, dersom han ikke får gjennomføre studiene slik han har planlagt, sier Verling.

— Er din klient tidligere straffet?

— Ikke det jeg vet. Jeg oppfatter ham som en seriøs student og han har avgitt en troverdig forklaring, svarer Verling.