Lørdag 30. juni ved 21-tiden havnet vogntoget ut på et jorde i Kvalsvågen på Voss. Politiet kom til stedet og fant mannen åpenbart påvirket iført bare truse.

Nylig ble mannen dømt til fengsel i 21 dager og en bot på 2000 kroner. Den 57 år gamle polske sjåføren møtte ikke i retten. Boten ble lav fordi han tjener lite.

Politiet fant en helflaske vodka i trekkvognen. Omtrent halvparten av innholdet var igjen på flasken, ifølge dommen. Da promilleprøve ble tatt en time etterpå, viste den 2,72.

Kunne forklare drikkingen

Han møtte ikke i retten, men ifølge dommen forklarte han seg til politiet etter kjøreturen. I avhør sa han at han hadde kjørt fra Hønefoss til rasteplassen på Kvåle i nærheten av Voss sentrum.

Her stanset han. Han fortalte at han drakk en halv liter vodka og to øl. Han visste ikke hvorfor han hadde kjørt det store vogntoget etter å ha drukket alkohol, går det frem av dommen.

— Hadde store problemer

En kvinne så vogntoget da det kjørte ut på veien og reagerte på kjøringen. Det var hun som varslet politiet da hun så at vogntoget endte på jordet.

— Han var så beruset at han ikke greide å komme ut uten hjelp. Han hadde store problemer med å holde seg på beina, fortalte et vitne til bt.no.

«E16 mellom Voss og Bergen er en sterkt trafikkert veistrekning. På bakgrunn av graden av beruselse, tyngden på kjøretøyet, og dermed skadepotensialet som bilføringen hadde, finner retten at det bør idømmes tap av førerretten i Norge i fem år slik aktor har påstått», heter det i dommen.