Han sier det er mye penger i doping dersom du har et bra nettverk.

— Kjøperne er også lettere å ha med å gjøre fordi de er roligere og har mer kontroll på livet sitt, sier 25-åringen som nylig har sonet ferdig en dom i tilknytning til Gullfugl-saken.

  • De siste årene har det vært en trend blant folk at de vil se bra ut med veldefinerte kropper. Denne moten skapte et godt marked for salg, sier 25-åringen.

Han mener likevel det er feilaktig av politiet å hevde at det er blitt en ny trend i kriminelle miljøer å velge bort narkotika for steroider.

  • Dette er bare noe politiet i Sogn og Fjordane skriver i en rapport for å sette seg selv på kartet. De har oppdaget noe som de ikke har hatt peiling på før og leser mer ut av det enn nødvending. Poenget er at folk driver med salg av det som gir penger - samme hva det er, sier 25-åringen.
  • Hva med straffenivået da?
  • Driver man i stor skala er risikoen for høye straffer stor om man blir tatt, uansett hva man driver med.
  • Hvordan er avkastningen på steroider i forhold til hasj?
  • Det handler først og fremst om hvor gode kontakter du har. Jeg tjente godt på salg av steroider fordi jeg hadde gode kontakter, men det er ingen tvil om at det er narkotikasalg det fortsatt er mest å tjene på, sier 25-åringen.

En mann i slutten av 20-årene som venter på en dom i den samme dopingsaken, forklarer at han solgte doping for å finansiere eget forbruk.

  • Jeg solgte stort sett til kompiser i et treningsmiljø og jeg brukte stoffet selv. Jeg kunne tjent mye penger på det, men det var ikke det som var poenget, sier mannen, som er etablert familiefar og ansatt i finansnæringen.

Han kjøpte steroidene på nettet og kom på den måten i kontakt med hovedmannen i Gullfuglsaken, en 26 år gammel mann fra Førde.

  • Hadde jeg visst at han også handlet med narkotika, så hadde jeg aldri kjøpt av ham. Det var han som gjorde at jeg ble tatt, sier den tiltalte.

Han mener de som selger kun for å tjene penger, ødelegger for dem som handler for å trene.