• En skjelsetettende og ubehageleg opplevelse, seier turist Svein Dehli.

Svein Dehli og konen fikk seg en overraskelse da de reiste over Strynefjellet. Ved Videfossen ble de møtt av en uniformert vakt som krevde 500 kroner i bot for å stå på den ellers tomme parkeringsplassen ved Videseter Hotell i Stryn.

Byttet til resepsjonist

Ekteparet gikk irritert inn på hotellet.

— Der ser vi altså ikke parkeringsvakten. Det vi ser er mannen i resepsjonen, som da har byttet ham til resepsjonist som skal ta imot turister. Han svarer med noe sånt som at «Kan du gå inn på Vinmonopolet, ta en flaske vin og gå ut igjen, utan å betale?». Jeg synes den parallellen var litt spesiell, seier Dehli til NRK Sogn og Fjordane.

Ifølge statskanalen var det hotelldirektør Per Garen selv som hadde kledd seg ut som parkeringsvakt.

Ingen kommentar

Hotelldirektør Per Garen avviser at han eller andre er utkledd som p-vakt.

— Vi kler oss ikke ut som julenisser her oppe. Jeg brukte de klærne jeg pleier, sier han.

Garen viser til at det koster 20 kroner pr. døgn å stå på p-plassen, noe han anser som «utrolig rimelig». Hotelldirektøren opplyser at p-plassen er godt skiltet.

— Det koster å holde det rent og pent. Får man ikke med seg skiltpå 180 centimeter, bør man ikke kjøre bil, sier han.

Tidligere har direktøren uttalt at han er «drittlei av å holde gratis toalett og parkeringsplass til turister som ikke legger igjen fem øre på hotellet».

— Vi som driver i utkant-Norge har slitt med dette i årevis og jeg synes det er positivt at nå flere og flere steder stenger toalettene og parkeringsplassene sine for slike besøk, sa Garen til bt.no tidligere i sommer.