• Dette er grufullt stygt. Han ødelegger for alle oss i transportbransjen, sier Stig Tore Anthun.

Reaksjonene har strømmet inn etter at bt.no i går kveld la ut denne saken.

— Mer agressiv kjøring

— Vi kan ikke ha det på denne måten. Denne kjøringen er direkte livsfarlig og ødelegger for alle oss i bransjen som prøver å kjøre lovlig og opptre ryddig, sier Stig Tore Anthun, som eier Solid Transport AS, til bt.no.

— Våre sjåfører kjører på denne dødsveien daglig. De siste årene er det blitt mer aggressiv kjøring. Veinettet er forsømt, men vi må ta hensyn. Det kan oppleves veldig ubehagelig og til tider skummelt, for personbiler å møte større kjøretøy. Derfor må vi i næringen ta ekstra hensyn. Det er vårt levebrød og vi må være profesjonelle i utøvelsen av dette, sier Antun.

Sjåføren anmeldt

— Vi har vært i kontakt med firmaet. Sjåføren vil bli anmeldt og saken etterforsket, sier Jens Kleppe, leder i trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

— Mange i bransjen har kontaktet oss. De er like interessert som oss i å få vekk denne type kjøring, sier Kleppe.

bt.no har også vært i kontakt med firmaet, og venter på deres kommentarer til kjøringen.

- Helt sinnssyk kjøring

Her er noen av de reaksjonene vi har fått fra våre lesere. Diskusjonen går også hett på vår Facebook side.

- Vi ble forbikjørt av samme trailer på fredag i den andre tunnelen etter Gudvangen. Her kjørte han forbi 5 – 6 biler i en høyresving. Vi fikk ikke filmet før vi tok den igjen i Lærdalstunnelen. Da kjørte han kjørte forbi resten av bilene og en annen trailer, forteller en leser.

— Vi opplevde det samme i høst da vi kjørte inn i siste tunnelen før Dale. Da kom det en trailer i sinnssyk fart bak oss. Den kjørte forbi oss i tunnelåpningen og imot oss kom en motorsykkel. Motorsyklisten prøvde å signalisere og sto på fløyten. Vi måtte kaste bilen inn mot fjellveggen. Dette var helt sinnssyk kjøring. Det gikk så fort at vi ikke klarte å se bilnummeret, forteller en annen leser.

- Dette er ikke unormalt, veien er full av slik galninger med slike doninger. Jeg skjønner ikke at samfunnet kan akseptere dette, skriver Leif-Harry

- Jeg er sjåfør på Helse-ekspressen, som går i daglig rute Geilo-Oslo tur/retur hverdag, og ser svært mange farlige forbikjøringer. Kjempebra at bt.no tar dette opp. Bare i dag så jeg 6–7 stygge forbikjøringer, som kunne endt med front mot front, hadde ikke de møtende bilistene vært obs og bremset ned, forteller Oskar Andreas Skulstad.

Har du synspunkter på denne saken? Del de med oss.