Leteaksjonen etter to menn i Solund har pågått med et kystvaktfartøy også i natt uten resultat.

— Vi fortsetter fredag, men da som et søk etter antatt omkomne, sier operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt, som skal bistå Hordaland politidistrikt i videre søk.

Tok inn vann

Onsdag klokken 20.02 fikk Hovedredningssentralen nødmelding fra en 29 fots cabincruiser som hadde gått på grunn like nord for Olderøyna. Mennene var på vei fra Lågøyna til Ytre Sula. Leteaksjonen har pågått i dette området.

— Det lokale sjøredningskorpset fikk en telefon fra havaristen om at de hadde gått på grunn og tok inn vann og var nær ved å gå ned, sier presseansvarlig ved redningssentralen i Sola, Anders Bang-Andersen.

Preger kommunen

Ordfører i Solund, Ole Gunnar Krakhellen (H) har hatt møter med kriseteamet i kommunen i løpet av torsdagen.

— Vi har hatt dialog med hovedredningssentralen og kontakt med de pårørende, sier Krakhellen.

- Hvordan har leteaksjonen preget dagen?

— Det er klart at når to personer er savnet i en liten kommune som Solund, så preger det oss alle. Selvsagt preger det mest de pårørende, men jeg tror det er riktig å si at hele kommunen er preget, sier Krakhellen.

De to savnede er en mann i 40-årene og en mann i 60-årene. Redningsaksjonen ble iverksatt umiddelbart etter at mennene sendte ut nødmelding, og Florø radio hadde sist kontakt med de to mennene klokken 20.30 onsdag. Etter dette var det ikke mulig å oppnå kontakt med båten igjen.

Antas omkomne

Nærmere et døgn etter at mennene forsvant, er det lite håp om at de to skal bli funnet i live.

— Alt avhenger av hvordan de har opptrådt når de eventuelt forlot båten. Om de har tatt på redningsvest, eventuelt en varmedress. Vi er usikre på hvilket utstyr som var på båten, men hvis de har tatt i bruk det utstyret vi antar var der, har vi et håp om å finne dem på et skjær eller en holme. Hvis ikke, begynner muligheten å bli liten, sa Viste torsdag ettermiddag.

I dag har minst to redningsskøyter, to ambulansebåter, to kystvaktskip, minst to hurtiggående patruljebåter og to helikoptre vært med i søket, opplyser Hovedredningssentralen i Sola.

- Har berørt mange

Ordfører Krakhellen sier at mange lokale båter også har søkt etter havaristen.

— Det viser på en positiv måte det lokale engasjementet at mange lokale båter har deltatt i søket. Det viser at dette har berørt mange, sier Krakhellen.

Hittil er det funnet tre gjenstander som kan komme fra båten.

— Det er ikke helt sikkert at de kommer derfra, men i alle fall en av tingene er det store muligheter for at tilhører den, sier Viste.

I tidsrommet mellom 11.40 og 12.43 ble et teak-bord, en teak-dør og en dekksluke funnet, opplyser redningslederen.

FANT LUKE: Denne dekksluken i teak er sammenlignet med et tilsvarende fartøy, og stammer mest sannsynlig fra den aktuelle båten, forteller redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola.
Redningsselskapet