Bare små merker i treverket på kaien vitner om den tragiske ulykken i Bjørsvik sist lørdag. Fliser er slått av der bilen med toåringen for over kaikanten.

Folk kommer kjørende for å se stedet der bestefaren opplevde å se sitt barnebarn forsvinne i dypet.

De blir sittende i bilen og se på kaien noen øyeblikk mens sommerregnet siler ned. Så kjører de vekk igjen.

Vokste opp ved kaien

Den tragiske hendelsen har gjort dypt inntrykk langt utenfor den vesle bygden.

— Han vokste opp i dette huset, forteller en nabokvinne om bestefaren.

Hun vil ikke oppgi navn til BT, men peker på et hus ved sjøen, bare et steinkast fra stedet der ulykken skjedde. Mannen er godt kjent for bygdefolket, selv om han i dag bor litt lenger ute langs fjorden.

Både toåringen og bestefaren er innlagt ved Haukeland sykehus. I en pressemelding mandag formiddag, sier sykehuset at guttens tilstand fremdeles er kritisk. Bestefarens tilstand blir betegnet som alvorlig.

— Vi har snakket med vitner til det som hendte, men vil vente et par dager med formelle avhør, sier lensmann Einar Vatne i Lindås og Meland.

Han mener hendelsesforløpet er klarlagt.

- Preger oss alle

I et ubevoktet øyeblikk klarte toåringen å starte bestefarens bil slik at den kjørte over kaikanten. Den 69 år gamle mannen hoppet etter, men holdt selv på å drukne mens han desperat forsøkte å berge gutten.

Per-Bjørnar Fagernes driver et verksted på kaien og sto sammen med bestefaren da bilen plutselig startet og begynte å trille mot kaikanten med toåringen inni. Han var med i de første kaotiske minuttene for å hjelpe i redningen.

Han forteller om mange besøk på kaien i går også.

— Jeg hører folk fortelle at det har vært lite søvn å få etter ulykken. Dette preger oss alle, sier han.