«Brannvesenet melder om brann i garasje i Bjørndalsbakken. Skal være en bil inne i garasjen. Nødetatene på vei», skrev Hordaland politidistrikt på Twitter fredag kveld.

Brannen ble meldt klokken 19.54, og et drøyt kvarter etterpå var den slukket. Først ble det meldt at det brant i en garasje. Etter det bt.no kjenner til, startet brannen i et overbygg til garasjen, der hybelboeren bodde.

— Hentet ham ut

bt.no var i kontakt med naboer på stedet minutter etter at brannen ble meldt. De så ingenting dramatisk, men kort tid etter ble det altså meldt at en mann var funnet bevisstløs.

— En forbipasserende kvinne fikk varslet om at det brant. Huseieren fikk hentet ham ut og lagt ham på en avsats. Da vi kom til stedet, støttet vi hybelboeren ned en trapp, sier Bjørn Sebak, brannmester i Laksevåg.

— Vi kan takke kvinnen som varslet for at dette ikke gikk verre, sier politibetjent Svein Erik Midthjell.

To skadde

Etter det bt.no erfarer skal det ha begynt å brenne i en hybelkomfyr i etasjen over garasjen. Mannen skal ha forsøkt å slukke.

Det ble meldt at han ble funnet livløs, men dette er ikke bekreftet.

Også huseieren skal ha fått mindre skader. Klokken 20.20 kjørte ambulansen bort med hybelboeren. Han ble kjørt til lungemottaket og var bevisst.

Brannvesenet rykket ut med totalt fem biler. De hadde ikke lang kjøretid, da de kom fra stasjonen i Bjørgeveien.