Politiet slo i 16-tiden tirsdag full alarm da en liten sølvgrå bil havnet i feil kjørebane på Fritz Riebers vei og kjørte mot trafikken på sin ferd sørover.

— Bilen kom inn på Fritz Riebers vei ved Krambua og kjørte hele Sjølinjen i feil kjøreretning, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

Telefonstorm

— Det haglet med telefoner fra oppskjørtede bilister. Flere av dem hadde vært involvert i nestenulykker med den sølvgrå bilen, sier Myrtvedt.

Sjåføren har klart å vrenge bilen av motorveien

Inger Myrtvedt, operasjonsleder i politiet

Bilen ble sist observert ved Hopstunnelen.

— Sjåføren har klart å vrenge bilen av motorveien. Vi leter fortsatt etter den og håper publikum kan hjelpe oss med å finne den, sier Myrtvedt.

Innringere mener det er en liten Peugot eller Toyota.

- Forsvant for oss

To timer etter hendelsen, i 18.40-tiden, oppsummerer Myrtvedt slik:

Den forsvant for oss

Inger Myrtvedt

— Vi har ikke fått noe identifiserende informasjon om bilen. Ogsåregistreringsnummeret er ukjent for oss. Den forsvant for oss, sier Myrtvedt.

Politiethar heller ikke fått vitneopplysninger om hvor mange som satt i bilen, hellerikke anslag for hvor fort den kan ha kjørt.

«Mange opplevde»

-Mange opplevde å få bilen mot seg, og jeg tror nesten alle ringte til oss for åvarsle. Alle linjene hos oss var opptatt mens dette sto på. Da episoden varover, ble det med ett helt stille på telefonlinjene våre, sier operasjonslederen.

Myrtvedt tror folk som kom ut for bilen var mest opptatt av å «komme seg unna».

— De så en bil kommei full fart mot dem, og jeg vil vel tro det ble litt panikk. Det viktigste erat den kom seg av veien.