De to voksne hadde med seg et barn i den 28 fots store trebåten. Pålandsvind og grov sjø gjorde at båten drev stadig nærmere steinene.

— De hadde problemer med motoren så vi fikk beskjed om å hjelpe til. Båten lå på sørsiden av Buarøy, om lag 400 meter fra land, og tok inn vann, sier kaptein på MF «Fjordbas», Roy Løvhaug, til bt.no.

Fikk hjelp

Kapteinen på fergen, som for tiden går i trafikk mellom Klokkarvik og Hjellestad, skjønte raskt at noe måtte gjøres.

Familien hadde det tøft

Roy Løvhaug, kaptein MF «Fjordbas»

— Den sterke vinden gjorde det vanskelig å komme til dem, men hurtigbåten «Snarveien» hjelp med å gi båten le. Hvis vi hadde vært ti minutter senere på plass kunne trebåten endt i steinene. Da kunne dette gått riktig ille, sier Løvhaug.

- Hadde det tøft

Idet fergen nådde frem til trebåten, lå den og rullet nådeløst i bølgene.

— Familien hadde det nok ganske tøft. Uten fremdrift, i kraftig vind og med en strøm som førte dem mot land var det ikke et kjekt sted å være. Heldigvis var føreren av båten tapper nok til å klatre frem på båten slik at han klarte å ta imot trossen vår, sier Løvhaug, som deretter var med å slepe båten til Hjellestad.

Nesten-lekkasje i Sunnhordland

Det var flere som hadde problemer på sjøen søndag ettermiddag.

Klokken 16.30 ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon ved øyen Huglo i Sunnhordland etter at to menn i en fritidsbåt mente de tok inn vann.Redningsskøyten RS «Bergen Kreds», et Sea-King-helikopter og båter i nærheten ble engasjert av Hovedredningssentralen på Sola da de fikk meldingen om båten med problemer.

— De påsto selv at de hadde en lekkasje og tok inn vann, men de kunne ikke gjøre rede for hvor de var, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen til bt.no.

Beruset og forfjamset

Redningsmannskaper fant etter hvert de to mennene ved sørspissen av Huglo. Der ble det fort klart at de var beruset.

— Vi fikk melding fra to personer som sa de var i en 15 fots båt hvor det fosset inn vann. De opplyste at de var i nærheten Huglo, men hadde problemer med å formidle nøyaktig lokalisering. Klokken 17.30 meldte Hovedredningssentralen at båten var funnet og at begge personene er reddet og i god behold. De ble transportert til Lervik, hvor de blir overtatt av en politipatrulje fra Stord på grunn av mistanke om promille til sjøs, skriver operasjonsleder i Haugland og Sunnhordland politidistrikt, Jan Geir Hessen, i politiloggen.