Unni Johnsen jobbet som 1. amanuensis ved Seksjon for keramikk ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHIB). Hun har vært ansatt på deltid siden 1987, og hadde den høsten syv studenter i sin gruppe.

Tilsammen et 30-talls studenter har hatt undervisning med Johnsen, i forbindelse med det 3-årige grunnstudiet i keramikk.

— Et sjokk

— Dette kom som et sjokk. Vi ble tidlig orientert om at hun blitt skadet, men det var først da politiet gikk ut og ba om tips, at alvoret i dette ble kjent for oss, forteller KHIB-direktør Johan Haarberg til bt.no.

Direktøren er for tiden i London, men har blitt holdt løpende orientert om den alvorlige situasjonen.

— I forbindelse med dødsfallet, har også skolen tatt direkte kontakt med politiet og bedt dem om å holde oss orientert om utviklingen, sier Haarberg.

Informasjonsmøte i dag

Ved skolens administrasjon i Bergen, er det først og fremst prorektor Nina Malterud som har hatt ansvaret for denne saken. Klokken 12 torsdag skal hun informere Johnsens studenter om dødsfallet.

— Det viktigste nå er at studentene får informasjon, og at vi kan samle oss i sorgen, sier Malterud til bt.no.

— Selv om det nå er kjent gjennom avisene, er det ikke sikkert at alle våre studenter har fått med seg dette, påpeker hun.

Offentlig utsmykning

Unni Johnsen (59) underviste dette semesteret i et kurs om offentlig utsmykning. Skolens administrasjon har allerede satt i gang arbeidet for å løse de praktiske problemene Johnsens studenter nå vil møte.

— I første omgang er det viktigste å få ut nøktern informasjon om hva som har skjedd, for på den måten å unngå unødvendig ryktespredning, sier direktør Haarberg.

Arrangeres minnestund

Det er i overkant av 80 heltid- og deltidsansatte ved Kunsthøgskolen. I tillegg er det cirka 260 studenter ved skolen.

— Etter samråd med familien, vil vi holde en minnestund for alle som er tilknyttet Kunsthøgskolen på et senere tidspunkt, opplyser Malterud.

Datoen for minnestunden er foreløpig ikke fastsatt.

SORG: - Alle ved skolen har reagert med sjokk og forferdelse, forteller KHIB-direktør Johan Haarberg.
Arkivfoto: BT