Elise Loftheim, fungerende leder i Hordaland Unge Høyre, tok ordet da Hordaland Høyre innledet sitt fylkesårsmøte i Ullensvang lørdag.

Loftheim fortalte delegatene om hasj-saken som har rammet flere ledende politikere i Unge Høyre, og hvilke konsekvenser saken har fått.

— Det har vært veldig spesielle dager. En følelsesmessig berg- og dalbane, fortalte Loftheim.Hun sa at den største utfordringen for den gjenværende ledelsen i ungdomspartiet hadde vært å ivareta alle parter, både de involverte, moderpartiet og foresatte.

- Må ha takhøyde

— Det er vanskelig å gjøre alle fornøyd, men vi har prøvd. Det positive har vært å oppleve så mange unge mennesker som stiller opp for hverandre. Alle har tatt telefonen og vært der for hverandre, sa Loftheim.

Hun avsluttet sin korte innledning med en appell til fylkespartiet:— Jeg er med i Høyre fordi det er takhøyde her. Det betyr ikke at det er rom for å bruke narkotika. Men det må være rom for mennesker som har brukt narkotika, og er utrolig lei se for det de har gjort. Nå skal vi gjenoppbygge Unge Høyre i Hordaland. Foreldre skal vite at det er et trygt sted for ungdommer, sa Loftheim.

- Har en fremtid

Fylkesleder Liv Kari Eskeland åpnet også for at de involverte politikerne bør få en ny sjanse.

— Alle er lovende politikere som har en fremtid i partiet. Men nå må de ta en pause. Alle vi vet har vært involvert, har gått til det skritt å trekke seg fra vervene. De har bare ett ønske, å gjøre ting godt igjen, og å fortsette å utvikle det utrolige ungdomsmiljøet vi har hatt i Hordaland Høyre, sa Eskeland.