Se video øverst i saken

Det skal være umulig å havne mot kjøreretningen inn mot den sterkt trafikkerte Fløyfjellstunnelen i Bergen, men det har skjedd før og det skjedde igjen i dag.

— Jeg har rykter om folk har kjørt feil vei der, men det er utrolig og uforståelig. Det går an hvis du svinger rundt på vei opp fra sentrum, men det er forbudt-skilt og gule streker i veien. Det er merkelig hvis noen ikke forstår det, sier trafikkoperatør Thore-Andree Halland.

- Han/hun kan også ha kjørt feil helt fra Danmarks plass?

— Jeg håper ikke det.

12 biler imot

Allerede i 2005 skrev BT om bilister på ville veier i trafikkmaskinen på Nygårdstangen. Senest i april i fjor var det på’n igjen. Noen ganger har politiet måttet rykke ut når det virkelig har gått galt og de villfarne har havnet mot trafikken i 80-sonen i Fløyfjellstunnelens nordlige løp.

I videoen en BT-leser tok fra en skole i nærheten ved 11.35-tiden søndag, ser vi en sjåfør i store problemer. Vedkommende møter minst 12 biler i et smalt kjørefeilt.I street-view-kartet under kan du selv navigere rundt i området.

Motgående trafikk må bråstoppe og kjøre utenfor den hvite stripen for å unngå sammenstøt.

Et alternativ er at føreren har kommet gjennom Nygårdstunnelen, riksvei 555, opp mot Danmarks plass — og der gjort en venstresving.

Hvis bilen har kommet i nordgående retning over Danmarks plass, må den ha kjørt feil vei over hele plassen. Kjøreretningene er adskilt med dobbelt autovern.

Rygget og snudde

Når sjåføren endelig klarer å snike seg forbi køen, er det tenkepause der veien deler seg mellom felter mot sentrum og Danmarks plass. Skal man snu mot høyre eller venstre?

Det ender med en komplisert ryggemanøver mot venstre, og til slutt kommer bilisten seg på rett kjøl — i motsatt retning.

Episoden får trolig ingen konsekvenser for sjåføren. Operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidstrikt sier at de ikke har hørt om saken.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post