Medlemmer av Norsk transportarbeiderforbund er i streik, og Tollpost Globes terminal i Bergen er stengt.

På en åpen plass ved Byggmakker i Drotningsvik onsdag forrige uke ble det lastet om på varene til flere lastebiler med Tollpost-logoen langs siden.

— Denne type lasting og lossing pleier aldri å skje på plassen til vanlig, sier et vitne som jobber like ved til bt.no.

— Vil aksjonere

Bilene er ikke eid av Tollpost Globe, men av underleverandører.

Vestnorsk transportarbeiderforening mener aktiviteten i Drotningsvik er streikebryteri. Den angivelige omlastingen skjer vanligvis på Tollpost Globes terminal, mener de.

— Vi har fått rapporter om at dette skjer, men ikke hvor. Man avtaler om å møtes for å omlaste varer, sier leder Jan Sivertsen i Vestnorsk transportarbeiderforening.

Han sier de har vært i kontakt med Tollpost Globe, som ifølge Sivertsen har lovet å rydde opp.

— Hører vi om slikt igjen, kommer vi til å aksjonere, sier han.

De streikende ved Tollpost, Bring og Schenker i Bergen utfører fra kl. 06 mandag morgen full kontroll av alle biler som skal inn og ut av terminalområdet til Tollpost og Schenker (bak bussterminalen i Bergen).

- Omlaster ikke

Kommunikasjonsdirektør Ole Hagen i Tollpost Globe sier det er utelukket at det har skjedd omlasting i Tollpost-regi under streiken.

— Dette er underleverandører som kan ha tatt oppdrag for andre enn oss. Vi må huske på at våre leverandører ikke er i streik, sier Hagen til bt.no.

bt.no har blitt oppringt av en representant for firmaet som eier lastebilene. Hun ønsker ikke å kommentere saken offentlig, men presiserer at varene og omlastingen ikke har noe med Tollpost å gjøre.

— Dette er en krevende fase for mange. Med terminalansatte i streik er vi i praksis lammet og driver bare med dør-til-dørfrakt. Jeg kan garantere at Tollpost Globe ikke bedriver omlasting, sier Hagen.

Har du merket transportstreiken? Skriv gjerne i kommentarfeltet.