BEKYMRET: Jan Tennfjord i Norgestaxi er bekymret for passasjeren som ligger kritisk skadd etter at en drosje kjørte inn i en politibil.
HELGE SKODVIN (ARKIV)

Det var natt til lørdag 23. mars drosjen kjørte inn i en politibil på Puddefjordsbroen. I baksetet satt en kvinne. Hun ble alvorlig skadet.Ti dager etter ulykken er kvinnen fortsatt kritisk skadd, ifølge Helse-Bergen.

— Vi håper bare nå at det går bra med henne og at hun blir frisk. Vi har vært i kontakt med sykehuset, men de har ikke opplyst noe av hensyn til taushetsplikt, sier Jan Tennfjord, daglig leder i Norgestaxi i Bergen.

Skrekkscenarioet

Han beskriver drosjesjåføren som erfaren og forteller at de også har bistått ham.

— Dette er skrekkscenarioet for enhver som driver med persontransport, sier Tennfjord.

Drosjesjåføren plukket opp den kvinnelige passasjeren ved Fløibanen i Bergen sentrum den aktuelle natten. Turen gikk vestover, i tunnelen under Nygårdshøyden, og opp Puudefjordsbroen.

Hastighet sentralt

Etter det bt.no kjenner til, skal sjåføren ha forklart at han ikke så politipatruljen som sto i den ene kjørebanen da han kom på toppen av broen.

— Han tar dette naturligvis tungt, sier Tennfjord.

Drosjens hastighet er sentralt i etterforskningen. Politiet mener den må ha hatt stor fart. Det er 60-sone over broen. BT er kjent med at politiet har bedt om å få tilgang til bilens tekniske data, deriblant GPS-system.

ETTERFORSKES: Etterforskningen skal avklare om politibilen var parkert før, på , eller over toppen på broen da den ble påkjørt, og om blålysene var på.
Bjørn Otto Aarheim

Avhør gjennomført

Sjåføren har forklart at politibilen ikke hadde blålys på da den sto rolig i det høyre feltet. Også dette er sentrale spørsmål i etterforskningen av saken.

— Vi har gjennomført flere avhør, men jeg vil ikke gå inn på detaljer i saken, sier Ellen Eikeseth Mjøs, leder for Spesialenheten for politisaker i Vest-Norge.

Advokat Ørnulf Samdal bistår sjåføren som ble fratatt sertifikatet på stedet.

— Han er ennå ikke avhørt, sier han i en kort kommentar.

KRITISK: Tilstanden for den kvinnelige drosjepassasjeren er kritisk etter kollisjonen 23. mars.
BJØRN OTTO AARHEIM