Onsdag formiddag hadde russelåten til jentene på russebussen «Wicked Wonderland» 30.932 visninger på Youtube. Klokken 16 torsdag har den 467.

— Vi skal gjøre det vi kan for å finne ut hvem som har gjort dette. Det er rett og slett smålig, sier Anna Anthun, musikkansvarlig på bussen.

- Gøy sang med saksofon

I fjor høst bestemte de 24 bergensjentene seg for at konseptlåten var der de skulle legge inn støtet under årets russefeiring.

Når vi bruker såpass mye penger på dette, vil vi at folk skal vite hvem vi er

De kontaktet Martin Tungevaag, som vant NRK MP3s kåring av årets russelåt i fjor.

— Vi ville ha en gøy sang, med saksofon og mye vokal. Han sendte oss utkast som vi godkjente med en gang, vi hadde et veldig godt samarbeid, sier Anthun.

Mer enn 40.000 kroner betalte de for låten, som de fikk servert i fiks ferdig versjon like før de slapp navnet til russebussen forrige lørdag.

Var i ekstase

Da klokken bikket midnatt, la Tungevaag låten ut på Youtube. Da tok det av på utestedet hvor jentene hadde slippefesten.

LOGOEN: Dette er bildet som vises gjennom hele videoen.
PRIVAT

— Responsen var kjempegod. Vi i russebussen har vært forelsket i denne sangen hele tiden, men vi visste ikke at vi skulle få så gode tilbakemeldinger.Jentene var inne på Youtube flere ganger om dagen for å sjekke responsen der. Etter halvannen uke hadde videoen, som viser russejentenes logo mens musikken spilles, over 30.000 visninger.

— Vi var helt i ekstase. Når låten får mange visninger, betyr det at ordet om bussen vår blir spredd til hele Norge, at folk vet om oss. Når vi bruker såpass mye penger på dette, vil vi at folk skal vite hvem vi er.

«Voldelig innhold»

Men onsdag var det slutt.

— Plutselig skriver en venninne på Facebook-gruppen at sangen ikke går an å spille av. Jeg prøver det jeg kan for å spille den av, men det funker ikke. Jeg spurte Tungevaag hva som hadde skjedd. Han sa at det er tre av hans låter som er slettet, og at han var på ferie til Gran Canaria, sier Anthun.

Noen hadde rapportert sangen. Begrunnelsen for at låten ble slettet, skal ha vært at den hadde «voldelig innhold».

— Det er litt merkelig, når vi bare har en logo som vises hele veien. Teksten i låten handler bare om konseptet vårt, den drøyeste setningen er «Our top is off, let's show them off». Det er jo helt uskyldig, sier Anthun.

Misunnelige rivaler

Jentene tror det er noen som er misunnelige på låten deres som har rapportert den.

FJERNET: Telleverket stoppet på 30.932 visninger før videoen ble fjernet.
SKJERMDUMP

— Jeg finner ikke noen annen forklaring. Det er rett og slett sabotasje.Natt til torsdag la de ut sangen på nytt.

— Det største målet er såklart å vinne MP3-prisen, som kåres om en uke.

Finalistene trekkes fredag. I mellomtiden håper jentene flest mulig går inn og ser på videoen.

— Vi er redde for at folk ikke vil se på den nå, siden den har så få visninger. Men heldigvis bryr vi oss mer om selve sangen enn hvor mange som har sett den, sier Anthun.