Monopol-spillet skal relanseres. Men i stedet for 22 gateadresser, vil den nye utgaven bestå av byer og tettsteder.

Hvilke, er det folket som bestemmer.

Det er på nettstedet monopolspill.no avstemningen foregår. Bergen kom tregt ut av startblokkene, men har ledet stort den siste tiden. Tidligere i uken hadde var luken ned til nest beste by på 2700 stemmer.

Men en storoffensiv i Haugesund gjør at ledelsen ved 19-tiden i kveld er krympet til drøye 600 stemmer.

— Dette er katastrofe. Vi blir snart tatt igjen. Jeg frykter det kan skje allerede i løpet av kvelden, sier Jan Arild Breistein.

Byens ukronede quiz- og spillkonge har for lengst satt igang en Facebook og epost-kampanje for at Bergen skal overta den gjeveste plassen på det nye brettet.

— Jeg har sendt ut mailer nå og orientert om Haugesund-faren. Jeg håper på en slags kjedebrev-effekt, sier mannen bak Bergens årlige spillfestival.

— Hva skjer i Haugesund, da?

— De har satt i gang en storstilt kampanje. Jeg tror de må ha brukt supportere til fotballaget. Vi må få Brann-bataljonen på banen. Jeg prøver å få tak i dem nå. Der må det være mye å hente.

Det Breistein ikke har fått med seg er at det er Radio Haugaland som har satt i gang kampanjen. Den tok fyr etter et intervju med ordfører i Haugesund, Petter Steen jr.

— Siden det intervjuet har vi stått i spissen for en storstilt kampanje for å få Haugesund til topps på brettet. Ordføreren har til og med lest inn en radioreklame som går flere ganger i timen på kanalen. I sporten oppfordrer han alle til å stemme hver dag, skriver journalist og programleder Helge Bro Matland i en epost til bt.no.

Han nekter å gi opp.

— Vi ser at Bergen rykket fra igjen nå i kveld. Men verken Breistein eller andre i Bergen skal føle seg trygge, vi har så vidt begynt

For Breistein er Monopol-saken blitt jobb nummer én.

— Av alle uviktige ting, er dette det viktigste for tiden. Vi snakker jo om et nytt brett. Og alt annet enn Rådhusplassen er et nederlag. Deesuten liker jeg ikke å tape når jeg konkurrerer, sier han.

Avstemningen varer ut oktober.

BYKAMP: Publikum avgjør sammensetningen på det nye Monopol-brettet.
TRYGLER BRANN-FANSEN: Jan Arild Breistein.
STILLINGEN KL 19.07 I KVELD: Bergens ledelse krymper.