Den 15 år gamle jenten lå på magen og solte seg i Nipedalen da 25-åringen la seg opp på henne søndag ved 18.30-tiden. Dette er både politiet og mannen enig om. Men hva som skjedde videre, er det store spørsmålet.

— Ikke overgrep

Gjorde mannen seksuelle bevegelser da han lå oppå henne eller gjorde han det ikke? Og la han seg ned ved tre jenter på 11 og 12 år og strøk dem over låret? Politiet har siktet ham for seksuell handling uten samtykke og tvang. De ba om at han ble fengslet fordi de frykter han vil forlate Norge hvis han går løs.

— Etter å ha lagt seg oppå jenten, reiste han seg og forlot henne etter noen sekunder. Dette er ikke et seksuelt overgrep. Han avviser også at han har vært med de mindre jentene. Han skulle aldri ha vært fremstilt for varetektsfengsling.

Det sier advokat Hans Flø. Han forsvarte mannen i fengslingsmøtet i Bergen tingrett. Retten løslot mannen, fordi den mener det ikke er skjellig grunn for å mistanke ham for seksuell handling.

— Gledelig, men ikke overraskende. Politiet anket og mannen min klient blir sittende til lagmannsretten har avgjort anken, sier Flø.

- En dum handling

Det var søndag kveld flere jenter skal ha reagert på mannens oppførsel. En av dem er 15 år. Hun var på badeplassen ved Tennebekktjernet da han la seg oppå henne. Mannen var våt etter å ha badet.

Selv sier han at han bare ville tulle med henne og vekke henne med sin våte kropp.

Flø mener politiet overreagerer når de ba Bergen tingrett varetektsfengsle den latviske statsborgeren.

— Han gjorde en dum handling som han har beklaget, men dette er ikke en seksuell handling, slik politiet hevder. Vitner har forklart at han la seg oppå henne og at det gikk maksimalt fem sekunder før han reiste seg og gikk, sier Flø.

- Støttes ikke

- Hvem er disse vitnene?

— To personer som lå like ved siden av fornærmede. Det er ingen objektive holdepunkt for at han utførte en seksuell handling. Han ville tulle med henne. Det var en dum handling, svarer Flø.

Ifølge tingrettens kjennelse støttes ikke 15-åringens forklaring av andre vitner.

- Ikke interessant

Politiadvokat Janne Ringset Heltne har en helt annen oppfatning om hva som kan ha skjedd på badeplassen ved Tennebekktjernet søndag.

— Hvor lenge handlingen varte er ikke interessant. Om det varte 10 sekunder, 30 eller et minutt har ingen betydning. Han er siktet for seksuell handling. Fornærmede sier hun ble holdt fast i et grep av mannen i rundt ett minutt mens han lå oppå henne og utførte handlingene, sa hun til BT før kjennelsen ble klar.

Etterpå sa hun dette:

— Vi anker kjennelsen og fikk medhold i at det ble gitt oppsettende virkning. Siktede blir sittende i arrest til lagmannsretten har behandlet anken, sier Ringset Heltne.

Alkohol tema

Hun møtte for politiadvokat Asbjørn Onarheim. Det er han fremmer anken for lagmannsretten.

Politiet mistenker at mannen ba flere av jentene i Nipedalen med på fest. De undersøker også om han har tilbudt dem alkohol.

— Han avviser dette på det sterkeste. Det er også uklart hvor de tre minste jentene skal ha vært, sier Flø.

— VI ser alvorlig på denne saken, sier Janne Ringset Heltne.

Hans Flø er fornøyd med at Bergen tingrett løslot hans klient.
PER LINDBERG