Se video øverst i saken!

Det var klokken 20.30 søndag kveld grisekjøreren ble festet på film. Bilen kommer durende i 60-sonen forbi Fonnes senter ved Mongstad i Nordhordland.

Hvis strekningen fra punktet det du først ser billysene til bilene forsvinner ut til venstre, er cirka 400 meter, er farten rundt 140 kilometer i timen.

«De grisekjører hele tiden»

— Jeg vil tro han kjørte godt over 150 kilometer i timen, sier mannen som tok filmen. Slike tilfeller er dagligdagse, ifølge mannen. Han ønsker å være anonym i frykt for represalier.

— De grisekjører her hele tiden. Det er betenkelig, med tanke på de mange alvorlige ulykkene som har vært i området, mener tipseren.

Politiet reagerer også sterkt:

— Det var grasalt stygg kjøring. Vi ønsker selvsagt tips, sier politioverbetjent Kjell Idar Vangberg ved Lindås lensmannskontor.

Vangberg sier at politiet er klare til å kjøre en snittmåling hvis de får tak i bilnummeret. Han bekrefter at stygg kjøring er et problem i området.

Flere alvorlige ulykker

— Vi vil få stoppet det. Det har vært burning og hurtigkjøring. Vi har gjort en del tiltak, og anmeldt mange bilførere. Noen er tatt på fersken, andre etter tips og etterforskning. Men det krever ressurser, sier Vangberg.

Han sier at det også vært flere alvorlige ulykker, ofte med unge sjåfører og høy fart.

— I det siste har det ikke vært de store ulykker, men fra Lindås til Austrheim har vi overtid hatt ganske mange stygge saker blant unge. Ulykkene skyldes kombinasjon av fart og mangel på bilbelte, sier politioverbetjenten.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post