Torsdag ble en kvinne og hennes samboer siktet for å ha mishandlet kvinnens ett år gamle barn.

Kvinnen gråt gjennom store deler av fengslingsmøtet som gikk over fire timer i Bergen tingrett og ga uttrykk for at siktelsen kom som et sjokk på henne.

Lettelse og frustrasjon

Gleden var stor da hun om kvelden ble orientert om at retten ville løslate henne og samboeren.

— Min klient ble svært lettet da tingretten torsdag kveld fastslo at det ikke var sannsynlighetsovervekt for at hun har mishandlet sitt barn. Men hun skjønner ikke at hun må sitte fengslet videre gjennom helgen når hun ble løslatt, sier advokat Eirik Espelid, som er morens forsvarer.

— Hun er svært frustrert over at hun ikke fikk saken avgjort før helgen, legger han til.

Politiet anket nemlig tingrettens avgjørelse og ba om oppsettende virkning. Det betyr at det unge paret fortsatt holdes innesperret inntil Gulating lagmannsrett har behandlet anken. Etter det BT forstår, skjer det først mandag.

FORSVARER: Gisle Didriksen er forsvarer for den siktede samboeren.
JAN M. LILLEBØ (ARKIV)

På glattcelle tirsdag

— Det er beklagelig at ikke lagmannsretten har hatt anledning til å behandle politiets anke før helgen når de siktede ble løslatt torsdag, sier Gisle Didriksen, som forsvarer den unge mannen.

Det unge paret har vært pågrepet siden tirsdag etter at barnevernet fant grunn til å varsle politiet. Det var blant annet funnet blåmerker på kvinnes barn.

- Voldsom påkjenning

Paret ble siktet for å ha mishandlet barnet og satt på glattcelle, men Bergen tingrett er altså ikke enig i at det er sannsynlighetsovervekt for at barnet er mishandlet.

— Min klient har sittet tre døgn på glattcelle. Nå er hun flyttet til Bergen fengsel. Dette har vært en voldsom påkjenning, sier Eirik Espelid.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra politiadvokat Per Johan Askevold.