Etter fem timers venting på Voss får passasjerene endelig reise videre med toget til Oslo.

— Sporet mellom Myrdal og Hallingskeid er endelig åpnet igjen så toget kan komme seg videre. Dette betyr også at nattoget fra Bergen kan gå som planlagt, sier pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino til Aftenposten.no.

Tidligere på kvelden sa hun til bt.no at de hadde problemer med å finne busser. Dermed ble de reisende fra Bergen mot Oslo sittende i timevis på Voss.

Send dine bilder fra uværet på MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no

Fikk ikke mat

Det var cirka 250 passasjerer da toget dro fra Bergen mandag ettermiddag. Rundt tjue av dem har forlatt toget, sa konduktør Hans Hellesnes til bt.no ved 20-tiden.

Turen utviklet seg til et lite mareritt på grunn av værforholdene, og det tok lang tid før passasjerene fikk informasjon.De togfaste fikk verken tørt eller vått, men til slutt lot Park Hotel seg overtale til å smøre mat.

Da hadde noen av passasjerene allerede vært på lokale Esso-stasjonen og kjøpt hamburgere.

— Vi får ingen informasjon om vi kommer oss videre i kveld. Restaurantvognen er stengt, så det er ikke mulig å kjøpe seg mat. Nå er lyset gått og vi blir anmodet om å ikke bruke toaletter. Dette er en skandale, sier Dora Kittilsen til Aftenposten.no.

Andre tok det roligere.

— De jeg har snakket med, klager ikke. De har mat og bøker. Folk leser og tar verden med ro. De er kanskje de utålmodige som har forlatt toget, sier bt.nos reporter Arne Hofseth.

NSB vil ikke gi råd

Problemene begynte nærmest ved avgang. Bergensbanen går ikke mellom Bergen og Voss på grunn av flere ras, sporet blir ikke åpnet igjen før tirsdag.

Dermed måtte passasjerene kjøres med buss til Voss, men der var stopp.

— Det er strømløst mellom Hallingskeid og Myrdal, forklarer pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino.

- Hva er ditt råd til passasjerene?

Jeg har ikke lyst til å gi noen råd Pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino

— Jeg har ikke lyst til å gi noen råd. Det valget må de ta selv når de ser værsituasjonen og at det er vanskelig å få tak i buss.

Hotelltrøbbel

NSB opplyser at de som vil ha refundert billettene, kan gå til servicesenteret til NSB.no. Det er uklart om passasjerene får dekket ekstrautgifter.

De som skal motsatt vei, blir kjørt med buss fra Ål til Bergen.

Lokaltog Bergen-Voss/Myrdal er innstilt. Det gjelder også regiontog til og fra Bergen.

Det er også stengt for togtrafikk mellom Hokksund og Hønefoss, og mellom Myrdal og Hallingskeid.

Veien stengt søndag

Også søndag kveld var det problemer på Bergensbanen. Passasjerer på ettermiddagstoget fra Oslo måtte gå av toget på Voss. De ble transportert til Bergen med buss mellom Bergen og Voss.

Det gikk ingen nattog mellom Bergen og Oslo 1. juledag.

Veien mellom Bergen og Voss var også stengt søndag kveld etter at en kraftledning falt over veien.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

FORELDRENE KJØRER: Kirsti Skjervheim gikk på Voss og skulle til Asker. Etter tre timer står toget fortsatt på Voss. Snille foreldre har bestemt seg for å kjøre henne over fjellet.
ARNE HOFSETH
SLAPPER AV: - De jeg har snakket med, klager ikke. De har mat og bøker. Folk leser og tar verden med ro, sier bt.nos reporter på toget, Arne Hofseth.
ARNE HOFSETH
FÅR IKKE TAK I BUSS: Pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino i NSB.
NSB