Norsk Post— og Kommunikasjonsforbund brukte sterke ord under gårsdagens demonstrasjon på Vågsalmenningen. Årsaken var at det var siste dag hvor postsjåfører med tariffavtale kjører ut IKEA-produkter. Fra og med i dag skal dette skjer med kontraktører i Postens datterselskap Bring Express AS.

Saken fortsetter under videoen.

– Forbanna

– Medlemmene og vi tillitsvalgte er forbanna og frustrert over at vår egen arbeidsgiver utsetter oss for intern, sosial dumping, sa Kretsleder i Postkom Hordaland, Anne Åsheim, i sin appell til de fremmøtte. Tilstede på Vågsallmenningen i går var LO i Bergen, politikere og postansatte.

– Disse kontraktørene får oppdrag fra Bring Express basert på stykkpris, er ikke fast ansatt, har ingen tariffavtale og må selv ordne opp i forhold til sykelønn, pensjon og forsikring. All risiko og kostnad veltes over på hver enkelt av sjåførene, forteller Anne Åsheim.

– Det er ikke første gang posttilsatte opplever at arbeidet deres blir overført til andre med dårligere lønns -og arbeidsvilkår. Når post i butikk ble opprettet for å erstatte mange postkontorer, så var det mange av våre ansatte nødt til å følge med over i butikken, der var både lønn, pensjon og andre rettigheter vesentlig redusert. Dette var en politisk styrt sosial dumping.

– Dette er en svart dag for oss, sier en sterkt engasjert Anne Åsheim.

Frykter blå regjering

– Vi krever en samfunnsbevisst ledelse av Posten og en skjerping av lovverket mot sosial dumping i transport— og servicebransjen, sier kretsleder Anne Åsheim.

– Vi er ganske sikker på at får vi en rødgrønn regjering så skal vi få laget lover som gjør at sosial dumping i vår næring også blir vanskelig. De har klart de innen andre bransjer, særlig innen bygg og anlegg, ifølge kretslederen.

STØTTE: Audun Lysbakken og SV var tilstede for å gi sin støtte, og kom med appell og sterk kritikk av statseide Posten.
RONALD E. HOLE
STØTTE 2: Fra venstre: Rune Skjælaaen, Parlamentarisk leder i SP, Svein Raa Davidsen hovedtillitsvalgt BKK og Ørjan Myrmel, leder LO Bergen og omland.
RONALD E. HOLE
GODT REPRESENTERT: Alle sektorer i LO var representert under demonstrasjonen
RONALD E. HOLE