Tirsdag formiddag var Nordhordland tingrett på befaring i Ebbesvikvegen på Brattholmen. Den drapstiltalte 30-åringen forklarte hvordan han opplevde hendelsen som resulterte i at Kai Albert Foss døde av et knivstikk natt til 5. februar i år.

Også huseier som leiet ut hus til den tiltalte mannen forklarte seg om hva han så da Foss døde.

Marianne Albert Martin Foss la ned blomster der deres sønn Kai Albert ble stukket i hjel.
ØRJAN DEISZ

Ikke turt å reise utMarianne og Albert Martin Foss var til stede. Etter at retten var hevet, la Marianne Foss ned en rosebukett.

— Vi har ikke vært her før fordi vi ikke har turt å dra ut her, men det var fint å få se stedet. Det føles godt, sier hun til BT.

Hun ble fulgt av TV-kamera og pressefotografer da hun la ned blomstene. Hennes mann Albert Martin Foss sto ved siden av.

- Snill og lojal

Kai Albert Foss var påvirket av amfetamin da han døde. Foreldrene legger ikke skjul på at sønnen hadde sine problemer.

— Det er ingen hemmelighet, men han var jo mye mer enn som så. Han var veldig snill og lojal. Han hadde aldri problemer med å komme til oss. Det er så tragisk og meningsløst det som har skjedd, sier moren.

— Han var alltid i veldig godt humør og alltid åpen. Han brydde seg ikke så mye om seg selv, men var mer opptatt av andre, sier faren.

Var i arbeid

Foreldrene forteller at tiden etter at sønnen døde har vært svært vanskelig. De savner ham hver dag. Kai Albert Foss var i arbeid da han ble stukket i hjel.

— Han skulle på jobb dagen etter og var på vei for å hente sin samboer slik at hun kunne komme hjem til barnet hennes som var i huset deres. Kai stilte alltid opp for andre, og han var ikke feig. Vi føler at vi har fått de svarene vi trenger, sier de.

Den drapstiltalte 30-åringen sier han ble stukket av Foss før han selv stakk i selvforsvar. Han forklarer at Foss truet med å drepe ham da de snakket på telefon kort tid før den tragiske hendelsen.

Foreldrene tror ikke på den tiltalte mannen. De legger ikke skjul på at de bærer nag til ham.

— Det er vel vanskelig å ikke gjøre noe annet, sier faren.

Foreldrene har fulgt forhandlingene i Nordhordland tingrett og synes det har vært tungt.

— Vi blir slitne, men det er godt å få høre hva som skjedde, sier de.

DØD: Et ungdomsbilde av Kai Albert Foss. Han ble knivstukket og døde natt til 4. februar i år.
PRIVAT