På sin tredje dag i streik møtte de streikende lærerne i Bergen opp til en markering rundt Lille Lungegårdsvann.

Omtrent 700 lærere møtte opp, og omringet vannet. Etterpå snudde de ryggen til rådhuset og fylkesbygget.

— Vi gjorde det for å synliggjøre at vi faktisk er i streik. Vi ønsket å symbolisere at vi slår ring rundt norsk skole, og da vi snudde oss var det for å markere avstand til KS og det de står for i denne konflikten, sier Grete Monsen, nestleder i Utdanningsforbundet i Hordaland.

- Nødvendig streik

De fremmøtte var svært motiverte for å streike så lenge det er nødvendig.

— Det er klart vi heller ønske å være i jobb. Det er veldig mye å gjøre, for å få alt klart til elevene. Men dette er viktig, sier Siv Heiberg, lærer ved Lynghaug skole.

— Det er dumt at det er nødvendig med streik, men det føles veldig nødvendig. Det er den viktigste streiken vi har hatt, mener lærer Ingrid Angelskår ved Rådalslien skole.

- Bedre sak å streike for enn vanlig

Flere av lærerne BT snakker med mener årets streik som handler om arbeidstid er mer motiverende enn tidligere streiker som har handlet om lønnsvilkår.

— Dette er en bedre sak å streike for enn vanlig. Det handler om fleksibiliteten i arbeidsdagen vår, det som skaper trivsel i arbeidet. Og det koster ikke samfunnet ett øre, sier Kjell Andreas Berg, lektor ved Amalie Skram videregående skole.

Han har vært lektor i 36 år på videregående skole.

— Jeg vet litt om å være lektor, og jeg vet viktigheten av å styre sin egen arbeidstid, sier han.

Også Øyvind Solberg fra Amalie Skram videregående skole mener temaet for årets streik motiverer.

— Det handler om prinsipper. Fundamentet for hvordan lærerjobben skal gjøres, sier han.

«Konstruktiv dialog»

Torsdag klokken 10 skal partene i oppgjøret møtes igjen. De hadde sist fellesmøte mandag kveld, der de konkluderte med at det var grunnlag for å snakke sammen.

Ifølge Riksmekleren var det en konstruktiv dialog på møtet.

— Det gir grunnlag for videre samtaler. De spørsmål som meklingssaken reiser er kompliserte, og det er tidkrevende å behandle dem på en forsvarlig måte, sa Riksmekleren til NTB etter møtet.