REIDUN JOHANSEN

TORSTEIN STANGENES

ØRJAN DEISZ (foto)

— Dette er bedre enn Syden. Her nede i vannet er det skikkelig sommerstemning, sier Stig Trøland (36) fra Bønes. Han svømmer rundt i utendørsbassenget på Nordnes sjøbad, selv om regnet øser ned. Temperaturen i vannet er 28,2 grader. Bare da det begynte å tordne, ble han kommandert opp av vannet.

— Jeg bryr meg ikke om at det regner. Dette er sånn det skal være i Bergen, smiler han.

- Jippi! Skoleferie!

Heller ikke på St. Paul skole i Bergen i går var det sure miner å se, selv om barna tok sommerferie i regnvær.

Etter avslutningsmessen i kirken sto det en gjeng og danset i ring, mens de ropte: «Vi har sommerferie, vi har sommerferie».

— Men det er jo ikke noe fint vær?

— Nei, men vi kan jo leke uansett. Og jeg har badet allerede, likevel, sier Thomas Bjørseth (8).

— Men jeg håper det blir litt sol, sånn at vi ikke trenger å gå med så mye varme klær, sier Mathea Sønnesyn (8).

Noen av elevene løper rett bort til lekeplassen på skolen.

— Jeg skal gjøre mange gøyale ting i sommer. Men egentlig så tror jeg at jeg kommer til å savne skolen litt og. Det er så gøy her. Her har jeg alle vennene mine, sier Bjørnar Kollbotn (9).

Badet i sjøen

Til tross for noen badenymfer på Nordnes sjøbad, merker badevaktene at folk flest holder seg på land om dagen.

— Sommeren lar vente på seg, og det har ikke vært så veldig mange folk her, sier badevakt Caroline Edvardsen.

Men noen faste gjengangere kommer.

— Vi hadde nettopp besøk av en skoleklasse. De badet både i sjøen og i bassenget. Det er bare tolv grader i sjøen, men det så det ikke ut som at de brydde seg noe om, ler Edvardsen.

Mørkere utsikter

I går hadde vi årets lengste dag. Nå snur solen, og heretter blir alt bare mørkere.

Og det ser ikke ut til å bli noen fornøyelse å sitte ute om kvelden og brenne bål Sankthansaften heller. Meteorologene i Storm melder regn hele ettermiddagen og kvelden. Men til helgen ser det i det minste ut til å bli opplett. Men så var det gradestokken, da.

— Fredag blir det kjøligere. Også lørdag og søndag blir det kaldt. Og over helgen ser det verre ut. Da ser det i tillegg ut som om regnet kommer igjen, sier meteorolog Roar Hansen.

FANT SOMMEREN PÅ NORDNES: - Her nede i vannet er det skikkelig sommerstemning, sier Stig Trøland (36) fra Bønes. Han storkoser seg i 28,2 graders vann på Nordnes sjøbad. <p/>
RETT PÅ LEKEPLASSEN: Barna bryr seg lite om at været er dårlig. - Fra venstre: Bjørnar Kollbotn (9) og Mathea Sønnesyn (8).<p/> FOTO: REIDUN JOHANSEN
ENDELIG SOMMERFERIE: Barna på St. Paul skole løp ut av klasserommene mens de ropte: «Vi har sommerferie». <p/> FOTO: REIDUN JOHANSEN<p/>