• Jeg oppdaget ikke Bybanen før det smalt, sier bilføreren.

En bil kjørte inn i siden på Bybanen ved holdeplassen på Slettebakken onsdag ettermiddag. Bilen snurret rundt etter sammenstøtet. Uhellet skjedde ved 12.50-tiden, like utenfor Fysakhallen, får bt.no opplyst ved trafikksentralen til Bybanen.

— Vi fikk melding om at en bil har kjørt inn i siden på Bybanen ved Fysakhallen på Sletten. Føreren klager over litt smerter, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Uhellet førte til forsinkelser. Like før klokken 13.30 sto tre bybanesett i kø ved ulykkesstedet og ventet på å komme seg videre sørover. 15 minutter senere var trafikken i gang igjen.

Smell

Bilføreren sier til bt.no at han rett og slett var uoppmerksom da han svingte inn til Fysak. Han var på vei dit med tre barn.

— Jeg oppdaget ikke bybanen før det smalt, sier han.

Han er nå på vei til legevakten for en sjekk, men har det etter forholdene bra.

Hell i uhell

De tre barna han hadde i bilen, slapp fra det med skrekken, og kunne dra rett på Fysak.

— Det var hell i uhellet at jeg traff i siden på bybanen. Hadde jeg kommet litt før, så hadde bybanen truffet rett på meg, forteller bilføreren videre.

Dyr lærepenge

Selv om han klandrer seg selv for uhellet, mener han avkjøringen til Fysak er et farlig sted for bilførere.

— Jeg svingte inn av gammel vane, men det er verken bommer eller lys som advarer mot at bybanen er på vei, forteller han.

— Dette ble en dyr lærepenge, legger han til.