— Jeg satt med mobiltelefonen i hendene og skulle til å ringe da smellet kom. Tingene ble kastet rundt og rommet var fullt av røyk og gnister, forteller Heidi Hetlevik.

Askøy-kvinnen er fremdeles skjelven når bt.no snakker med henne knappe to timer etter det voldsomme lynnedslaget. Hodet verker, hørselen er dårlig og hun føler seg skvetten.

– Det er som om jeg hører min egen stemme inne i hodet hele tiden, og det er vanskelig å få med seg alt som dere spør om, sier hun.

Heldigvis har legen vært innom og forsikret 40-åringen om at hun ikke får varige skader etter ulykken. Om en uke skal hørselen være normal igjen.

– Jeg føler meg heldig. Det gikk tross alt bra. Sjokket var egentlig det verste. Jeg skjønte ikke hva som skjedde og var fullstendig fortumlet, forteller hun.

Lynet har trolig slått ned i et huskestativ i hagen utenfor den romslige eneboligen og deretter blitt ført gjennom jorden til juletrelysene.

— Lynet fulgte strømnettet og traff kvinnen i 40-årene som jobbet på datamaskinen i huset. Hun fikk en kraftig smell og ble sendt med ambulanse til lege på Askøy for sjekk, forteller politibetjent Dag Sætre ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Det skal ha blitt kraftige svimerker på kontaktene i huset.

HELGE SUNDE
HELGE SUNDE